ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης στο υπό κυπριακής σημαίας πλοίο MV Kypros Bravery

Συλλήψεις πληρώματος σε πλοίο του εφοπλιστή Πόλυ Χατζηιωάννου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων, μέλη του πληρώματος του πλοίου MV Kypros Bravery, προχώρησαν οι αυστραλιανές αρχές στις 31 Μαρτίου, με την κατηγορία της εισαγωγής ναρκωτικών στην χώρα, με στόχο το διακρατικό οργανωμένο έγκλημα. Στις 15 Μαρτίου είχαν κατασχεθεί ποσότητες 416 κιλών κοκαϊνης, τις οποίες φαίνεται ότι επιχείρησαν να ξεφορτωθούν μέλη του πληρώματος.

Σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου Safe Bulkers Inc., του Κύπριου εφοπλιστή Πόλυ Β. Χατζηιωάννου, αναφέρει ότι παίρνει αυτό το θέμα πολύ σοβαρά και είναι ευγνώμων στο AFP, την Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη, την Επιτροπή Εγκληματικών Πληροφοριών της Αυστραλίας, την Αστυνομία της Νότιας Αυστραλίας και το Υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων της Αυστραλίας, για τον εντοπισμό της κατάχρησης των υπηρεσιών μεταφοράς της. Αναφέρει επίσης ότι από την πλευρά της έχει συνεργαστεί πλήρως για την διεξαγωγή της έρευνας, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στο σκάφος και στο πλήρωμα και κάθε άλλη πληροφορία που ζητήθηκε από τις αρχές. Μετά τις συλλήψεις και τον έλεγχο του πλοίου, οι αυστραλιανές αρχές έδωσαν άδεια στο πλοίο να συνεχίσει το δρομολόγιο του από την Αδελαϊδα μεταφέροντας το φορτίο του με κριθάρι ζωοτροφών στον προορισμό του.

Η εταιρεία τονίζει παράλληλα τη δέσμευση της για συνεργασία με τις αρχές σε όλο τον κόσμο για τη βελτίωση της ασφάλειας της διεθνούς αλυσίδας εφοδιασμού και τη διασφάλιση ότι οι παράνομες πρακτικές αντιμετωπίζονται άμεσα και διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση