ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη (pics/vids)

Έκλεισε η Εγνατία λόγω καπνών

Διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξεκίνησε νωρίς το πρωί στη Μελία Αλεξανδρούπολης, με τις συνθήκες να είναι ιδιαίτερα δύσκολες για τους πυροσβέστες που επιχειρούν γα την κατάσβεση.

Σε αυτό το πλαίσιο, εστάλη μετά τις 12 το μεσημέρι μήνυμα από το 112 στους κατοίκους στους οικισμούς Μελία, Νίψα, Πεύκα και Λουτρό, προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα για πιθανή εκκένωση.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση υπό αντίξοες συνθήκες λόγω ανέμων εντάσεως 6-7 μποφόρ είναι 71 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 5 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και ο στρατός. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη ώστε οι φλόγες να μην περάσουν την Εγνατία Οδό, ενώ η φωτιά έχει κατεύθυνση προς το χωριό Πεύκα.

Σε αυτό το πλαίσιο, έκλεισε η Εγνατία Οδός και στα δύο ρεύματα έως τον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ Αλεξανδρούπολης λόγω των πυκνών καπνών από την μεγάλη φωτιά που συνεχίζει να καίει στην περιοχή μεταξύ των χωριών Πυλαίας και Μελίας.

Η κίνηση των οχημάτων με κατεύθυνση από και προς Αλεξανδρούπολη, θα διεξάγεται από την εθνική οδό Φερών-Αλεξανδρούπολης, μέχρι να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα για τους οδηγούς.

Από το πρωί επιχειρούν και πυροσβεστικά αεροπλάνα, παράλληλα με την συνεχή ενίσχυση των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων από όλο το νομό και την Ροδόπη.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση