ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαυρομιχάλης και Greek Mafia - Ζητά ενημέρωση από την ΕΛΑΣ η Αστυνομία

Η Αστυνομία Κύπρου έστειλε επιστολή ζητώντας ενημέρωση για τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας

24news team

Μετά από πολύμηνη ύφεση στην υπόθεση δολοφονίας του Αλέξη Μαυρομιχάλη το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου στη Λευκωσία, δημοσίευμα της Καθημερινής Ελλάδος το οποίο αναφέρει πως 28χρονος Γεωργιανός φέρεται να σχετίζεται με τη δολοφονία, φέρνει κινητοποίηση στις κυπριακές Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυπριακή Αστυνομία απέστειλε γραπτό αίτημα στην Ελληνική Αστυνομία και το ελληνικό κλιμάκιο της Ιντερπόλ, για ενημέρωση σε σχέση με πληροφορίες για σύνδεση της λεγόμενης Greek Mafia με την ανεξιχνίαστη δολοφονία του Αλέξη Μαυρομιχάλη, που διαπράχθηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται πως το σχετικό δημοσίευμα που υπογράφει ο αστυνομικός συντάκτης, Γιάννης Σουλιώτης, αναφέρει ότι ένας από τους 7 κατηγορουμένους για την υπόθεση της Greek Mafia, που διαφεύγει τη σύλληψη και αναζητείται, φέρεται να έχει ανάμειξη σε ανθρωποκτονία που διαπραχθεί την 31η Οκτωβρίου 2023 στην Λευκωσία. Πρόκειται για ομογενή από τη Γεωργία, 28 ετών, ο οποίος κατηγορείται από τις ελληνικές αρχές για τους εμπρησμούς ενός βενζινάδικου και ενός παράνομου καπνεργοστασίου στον Ασπρόπυργο, τον Ιούνιο.

«Μετά τη δολοφονία στη Λευκωσία, ο 28χρονος ομογενής εγκατέλειψε την Κύπρο και σύμφωνα με ορισμένες πηγές ενημέρωσης κατάφερε να διαφύγει στη Ρωσία, με ενδιάμεσο σταθμό ένα από τα ρωσόφιλα μοναστήρια του Αγίου Όρους», γράφει το δημοσίευμα της Καθημερινής.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη, υπάρχουν ενδείξεις ότι η ίδια ομάδα είχε αναλάβει να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου και στο Μαυροβούνιο.

Σημειώνει επίσης ότι δύο από τα μέλη της ομάδας εξάλλου, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 21χρονος ομογενής από χώρα της πρώην ΕΣΣΔ (το τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών δεν τον συμπεριέλαβε στη δικογραφία) κρατούνται σε φυλακή της βαλκανικής χώρας. Οι δύο νεαροί καθώς και ένας τρίτος συνεργός τους που κατάφερε να διαφύγει επέβαιναν σε κλεμμένο Ι.Χ. με πλαστές πινακίδες έχοντας στην κατοχή τους βαρύ οπλισμό – πιστόλια Glock και ημιαυτόματα όπλα τύπου Scorpion.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Καθημερινή Ελλάδος, υπάρχουν ενδείξεις ότι η ίδια ομάδα είχε αναλάβει να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου και στο Μαυροβούνιο. Δύο από τα μέλη της ομάδας εξάλλου, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 21χρονος ομογενής από χώρα της πρώην ΕΣΣΔ (το τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών δεν τον συμπεριέλαβε στη δικογραφία) κρατούνται σε φυλακή της βαλκανικής χώρας. Οι δύο νεαροί καθώς και ένας τρίτος συνεργός τους που κατάφερε να διαφύγει επέβαιναν σε κλεμμένο Ι.Χ. με πλαστές πινακίδες έχοντας στην κατοχή τους βαρύ οπλισμό – πιστόλια Glock και ημιαυτόματα όπλα τύπου Scorpion.

«Οι αστυνομικοί του Μαυροβουνίου που είχαν προηγουμένως ενημερωθεί για τις κινήσεις των υπόπτων και οι Ελληνες συνάδελφοί τους διατυπώνουν την εκτίμηση ότι οι συλληφθέντες σχεδίαζαν να διαπράξουν δολοφονία. Ηταν δε τέτοια η σοβαρότητα με την οποία τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αντιμετώπισαν το συμβάν, που ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου είχε επικοινωνήσει με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη ζητώντας του να παρέμβει σε διπλωματικό επίπεδο προκειμένου τα DNA των τριών υπόπτων να σταλούν το ταχύτερο δυνατόν στην Ελλάδα. Ο πιθανός στόχος των τριών υπόπτων δεν προέκυψε με ακρίβεια από την έρευνα, με τους αστυνομικούς πάντως να σημειώνουν με νόημα ότι Eλληνες επιχειρηματίες από τον χώρο των λαθραίων καπνικών προϊόντων έχουν ως έδρα των δραστηριοτήτων τους το Μαυροβούνιο», αναφέρει το ρεπορτάζ προσθέτοντας «Πληροφορίες, στο μεταξύ, αναφέρουν ότι τα στελέχη του «Ανθρωποκτονιών» βρίσκονται κοντά στην εξιχνίαση ορισμένων ακόμα συμβολαίων θανάτου. Όπως αυτό εις βάρος του 38χρονου επιχειρηματία Γιώργου Μήτσου τον Ιούνιο του 2022 σε πρατήριο ιδιοκτησίας του στη λεωφόρο Μαραθώνος και πιο πρόσφατα του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη σε βενζινάδικο συμφερόντων του στον Νέο Κόσμο. Για την περίπτωση Μήτσου μάλιστα η συνήγορος της οικογένειας του θύματος Βάσω Πανταζή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «εκφράζουμε την απόλυτη πεποίθησή μας ότι είναι θέμα ημερών πλέον η διαλεύκανση της ανθρωποκτονίας του γιου και αδελφού μας και ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία ότι θα οδηγήσει τους δράστες και τους συνεργούς τους ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Η δολοφονία του 38χρονου είχε –πιθανόν εσφαλμένα– αποδοθεί στον πόλεμο της επονομαζόμενης Greek Mafia για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Επέκταση δραστηριοτήτων

Αισιοδοξία εκφράζουν τα στελέχη της αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Βαγγέλη Ζαμπούνη, εκφράζοντας μάλιστα την πεποίθηση ότι πίσω απ’ αυτή βρίσκεται η ίδια ομάδα ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ που φέρεται να δολοφόνησε τους Γιάννη Σκαφτούρο, Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη. Ορισμένες πληροφορίες εξάλλου θέλουν τον 44χρονο που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση πετρελαιοειδών να είχε επεκτείνει το τελευταίο διάστημα τις δραστηριότητές του και στον χώρο του τσιγάρου. Εξέλιξη που έφερε και αυτόν αντιμέτωπο με τις κάννες των όπλων των ομογενών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση