ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Μαμά, σ' αγαπώ, θα πεθάνουμε» - Φωτιά σε νυχτερινό κέντρο με 13 νεκρούς

Ισπανία: Έρευνες για αγνοούμενους από τη φωτιά σε νυχτερινό κέντρο

Τουλάχιστον 13 έχουν χάσει τη ζωή τους από φωτιά που ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο στην Μούρθια στης Ισπανίας.

Η φωτιά ξέσπασε στο νυχτερινό κέντρο Fonda Milagros στην περιοχή Atalayas, γύρω στις 06:00 (04:00 ώρα Κύπρου). Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τη φωτιά, η οποία ξέσπασε όταν το κλαμπ ήταν ακόμη γεμάτο κόσμο, ενώ σύμφωνα με αξιωματούχους ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί.

Δείτε βίντεο:

Δεκατέσσερις άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, καθώς οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συνεχίζουν την έρευνα στο κτήριο, σύμφωνα με το BBC.

Η αστυνομία δήλωσε ότι η φωτιά ξεκίνησε στο νυχτερινό κέντρο Fonda Milagros - γνωστό ως La Fonda - πριν εξαπλωθεί στα γειτονικά του κλαμπ, Teatre και Golden. Η κατάρρευση δυσκολεύει τις προσπάθειες να εντοπιστούν τα θύματα και είναι δύσκολο να προσδιοριστεί από πού ακριβώς ξεκίνησε η φωτιά. Οι ερευνητές της αστυνομίας δεν μπόρεσαν ακόμη να αποκτήσουν πρόσβαση στο σημείο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και του κινδύνου κατάρρευσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Verdad de Murcia, μια 28χρονη γυναίκα έστειλε φωνητικό μήνυμα στη μητέρα της όταν είχε ξεκινήσει η πυρκαγιά, λέγοντας: «Μαμά, σ' αγαπώ, θα πεθάνουμε». Η 28χρονη, είχε βγει με τον σύντροφό της και κάποιους φίλους της από την κοντινή πόλη Caravaca de la Cruz, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν επέζησε.

«Είμαστε συντετριμμένοι» δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος της Μούρθια Χοσέ Μπαλέστα. Ο Μπαλέστα κήρυξε τριήμερο πένθος. Η σημαία κυματίζει μεσίστια έξω από το δημαρχείο της Μούρθια.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση