ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λονδίνο: Επίθεση με μαχαίρι μέσα σε τέμενος

Τον τραυμάτισε στον λαιμό

Ένας άνδρας ηλικίας περίπου 70 ετών υπέστη τραύματα από επίθεση με μαχαίρι στο Κεντρικό Τέμενος του Λονδίνου λίγο μετά από τις 3 το απόγευμα τοπική ώρα.

Εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αστυνομικούς να συλλαμβάνουν έναν νεαρό λευκό άνδρα, με το μαχαίρι που πιστεύεται ότι χρησιμοποίησε να έχει πέσει στο πάτωμα του τεμένους, που έχει συνολική χωρητικότητα 5.000 πιστών.

Πιστεύεται ότι την ώρα της επίθεσης στο κτίριο βρίσκονταν περί τα 300 άτομα.

Σύμφωνα με αναφορές, το θύμα της επίθεσης είναι ο μουεζίνης, που καλεί τους πιστούς μουσουλμάνους σε προσευχή. Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επί τόπου. 

Το περιστατικό συνέβη αμέσως μόλις άρχισαν οι προσευχές, σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα, με τον ίδιο να λέει πως ο δράστης είχε βρεθεί και στο παρελθόν στο τέμενος.

Παρά το γεγονός ότι στις έρευνες μετέχει και η αντιτρομοκρατική μονάδα της Σκότλαντ Γιαρντ, το περιστατικό δεν έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατικής φύσης.

Ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έγραψε στο Twitter ότι λυπάται βαθιά για το περιστατικό, χαρακτηρίζοντάς το «απαίσιο».

Τον περασμένο Μάιο στο ίδιο τέμενος ένας νεαρός μουσουλμάνος είχε σκοτωθεί από επίθεση με μαχαίρι με δράστες δύο άτομα που προσποιούνταν τους πιστούς. Η επίθεση εκείνη επίσης δεν είχε χαρακτηριστεί τρομοκρατικής φύσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X