ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κορωνοϊός: Συγκλονίζει νοσοκόμος στο Μιλάνο

«Δεν μπορούμε να πιούμε νερό και να πάμε τουαλέτα»

Ιστορίες από την καθημερινότητα γιατρών και νοσηλευτών από την γειτονική Ιταλία έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέρα με τη μέρα καταδεικνύοντας την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει το σύστημα υγείας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες που περνούν γιατροί και νοσηλευτές.

Μετά τη viral φωτογραφία της Ιταλίδας γιατρού που καλούσε τον κόσμο να τηρεί την καραντίνα (σ.σ. Μείνετε σπίτι γ@μωτ#), ένας Ιταλός νοσοκόμος αποφάσισε να μιλήσει για τη σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζει.

Ο Αλμπέρτο Παρατσόλι εργάζεται στο Humanitas Research Hospital του Μιλάνου και καθημερινά δίνει τον καλύτερό του εαυτό για να βοηθήσει ασθενείς με κορωνοϊό.

Σε ανάρτησή του στο Facebook δείχνει τα σημάδια στο πρόσωπο που του προκαλεί η προστατευτική στολή, την οποία φορά για πολλές ώρες την ημέρα.

«Θα ήθελα να σταθείτε λίγο στο τι σημαίνει να δουλεύεις σε μια μονάδα εντατικής θεραπείας COVID με αίθουσα απομόνωσης (όπου αποφεύγεται η εξάπλωση των ιών εκτός αυτών) και σε πρώτες βοήθειες, οι οποίες έχουν στηθεί σε σκηνές σε εξωτερικό χώρο, για να υποδεχτούμε όσο γίνεται περισσότερα θετικά κρούσματα γίνεται. Τι σημαίνει να δουλεύεις σε βάρδιες, χωρίς να μπορείς να πιεις νερό, να φας ή να ικανοποιήσεις την ανάγκη σου να πας τουαλέτα, γιατί ο εξοπλισμός τελειώνει και δεν έχεις την πολυτέλεια να χαραμίζεις μάσκες, αδιάβροχες ολόσωμες φόρμες κ.ά... Τι σημαίνει, στο διάστημα μιας εβδομάδας, από εκεί που περνούσες μια "φυσιολογική ζωή" στο νοσοκομείο, να χρειαστεί να δημιουργείς νέα σημεία εντατικής θεραπείας σε ασυνήθιστα μέρη» αναφέρει ο Ιταλός νοσοκομός από το Μιλάνο και συγκλονίζει.

«Τι σημαίνει να μπαίνεις για δουλειά και να βγαίνεις με αγνώριστο πρόσωπο από τα σημάδια, γιατί θέλουμε μεν να βοηθήσουμε τους άλλους, αλλά να το κάνουμε με ασφάλεια…Εμείς οι νοσοκόμοι και οι γιατροί (και να μην ξεχνάμε και όλο το υπόλοιπο προσωπικό που έχει γίνει "κομμάτια" για εμάς τους Ιταλούς) αυτήν την περίοδο ας μη βγούμε για απεριτίφ, ας μη βγούμε το βράδυ με φίλους… Θα το θέλαμε, αλλά περιοριζόμαστε μεταξύ δουλειάς και σπιτιού -σπιτιού και δουλειάς, ώστε να δώσουμε σε εμάς/εσάς τη μέγιστη δυνατή βοήθεια. Σίγουρα δε ζητάμε ελεημοσύνη και συμπόνια αλλά λίγη εξυπνάδα και κατανόηση» προσθέτει.

Την ίδια ώρα ο Ιταλός νοσοκόμος εξηγεί τη σημασία του να μείνεις σπίτι και γράφει: «Το να μένεις σπίτι σου είναι πράξη που οφείλεις στην κοινωνία… στην Ιταλία… Το να μένεις σπίτι θα εμποδίσει την κατάρρευση του συστήματος υγείας, που πολλές χώρες ονειρεύονται να έχουν και μέσα σε μιάμιση εβδομάδα κατάφερε να αναχαιτίσει αυτήν την πανδημία (για λίγο ακόμα -σας το εγγυώμαι)… Το να μένεις σπίτι θα επιτρέπει στα νοσοκομεία να δέχονται όλους όσους νοσούν στις μονάδες εντατικής θεραπείες (ένα φλέγον ζήτημα, το οποίο πολλοί ανόητοι ακόμα δεν κατανοούν) αντί να κάνουν, δυστυχώς, επιλογή, με βάση την πιθανότητα επιβίωσης».

protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X