ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κορωνοϊός: Γιατί δεν δίνονται τα φάρμακα στο κοινό;

Η απάντηση του Σωτήρη Τσιόδρα

Την απορία που έχουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας, ως προς το γιατί δε δίνονται τα φάρμακα που χορηγούνται κατά του κορωνοϊού στους ασθενείς και στο υπόλοιπο κοινό, απάντησε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη συνέντευξη τύπου του υπουργείου υγείας την Πέμπτη(26/3).

Όπως ανέφερε, υπάρχουν ζητήματα τόσο ασφάλειας όσο και παρενεργειών των φαρμάκων αυτών που καθιστούν αναγκαία τη χορήγησή τους μόνο σε άτομα που βρίσκονται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.

Αναλυτικά η σχετική αναφορά:

«Ο ΕΟΔΥ έχει εκδώσει κατευθυντήριες γραμμές για τα θεραπευτικά σχήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν έναντι της νέας νόσου. Επειδή αυτά τα φάρμακα δίνονται αυτή τη στιγμή στον κόσμο στα πλαίσια στενής παρακολούθησης των ασθενών από γιατρό, ιδιαίτερα για λόγους ασφαλείας αφού κάποια από αυτά έχουν σοβαρές παρενέργειες που αφορούν το αίμα, την καρδιά, το ήπαρ, καταλαβαίνετε δεν μπορούν και δεν μπορούν να δοθούν μαζικά στον κόσμο ή σε ανθρώπους με ήπια συμπτώματα.

Σήμερα η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε και ενέκρινε θεραπευτικό πρωτόκολλο ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο αλλά και τις συνθήκες με τις οποίες θα μπορούσε να δοθεί παρόμοια αγωγή, πάντα υπό στενή ιατρική παρακολούθηση, στην κοινότητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση