ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κοκαΐνη σε ταψιά - Το αποκαλυπτικό βίντεο του Χρυσοχοΐδη

Οι αστυνομικοί, έπειτα από πληροφορίες και στοχευμένες έρευνες εντόπισαν δύο διαμερίσματα που χρησιμοποιούνταν από το κύκλωμα σαν αποθήκες, ενώ συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 105 κιλά κοκαΐνης συνολικής αξίας περίπου 5 εκατ. ευρώ και πάνω από 800 χιλιάδες ευρώ σε μετρητά.

Στο πλαίσιο της ίδιας αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικία ενός εκ των συλληφθέντων στην Ηλιούπολη καθώς και σε ιδιωτικής χρήσης επιβατηγό όχημα, που βρισκόταν έξω από το διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο. Αποτέλεσμα αυτών των ερευνών ήταν να βρεθούν και να κατασχεθούν:

Το χρηματικό ποσό των 828.565 ευρώ, δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, δύο ζυγαριές ακριβείας, δύο θερμοσυγκολλητές, τρεις φορητοί ασύρματοι, τέσσερις συσκευές γεωντοπισμού, συσκευή απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων, συσκευή αναπαραγωγής ήχου, δώδεκα συσκευές κινητής τηλεφωνίας, δύο ταινίες περιτυλίγματος, πλήθος νάιλον συσκευασιών για τη συσκευασία ναρκωτικών και κλειδιά οικιών και καβάτζας.

Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν ένας 40χρονος Αλβανός ο οποίος επίσης ήταν υπεύθυνος για την αγορά, αποθήκευση και διανομή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, καθώς και την ανεύρεση πελατών και τη διαχείριση των χρηματικών ποσών.

Ο δεύτερος Αλβανός ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια και τη φύλαξη των ποσοτήτων κοκαΐνης, την μεταφορά τους στους υποψήφιους αγοραστές και τη διακίνηση και τέλος ο τρίτος -υπήκοος Κροατίας- υπεύθυνος για την είσπραξη των χρημάτων για λογαριασμό της οργάνωσης, καθώς και τη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης.

Σημειώνεται ότι το κύκλωμα έπαιρνε ισχυρά μέτρα προστασίας από την αστυνομία. Είναι ενδεικτικό ότι διέθετε ειδικό σύστημα που απενεργοποιούσε το σήμα των κινητών τηλεφώνων, ώστε να μην εντοπίζονται.

Μάλιστα, σε βίντεο που ανέβασε στο Twitter ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, φαίνεται η ανακάλυψη της κοκαΐνης μέσα σε ταψιά και πυρέξ σε κουζίνα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση