ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Κανείς δεν περίμενε ότι η Τζωρτζίνα θα πεθάνει»

Τι κατέθεσε γιατρός

Με την κατάθεση της παιδιάτρου Κωνσταντίνας Πατούνη, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου με την γιατρό να αναφέρει ότι «κανείς μας δεν περίμενε ότι αυτό το παιδί θα οδηγηθεί στο θάνατο».

Η παιδιάτρος της Α' Παιδιατρικής κλινικής παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», του νοσοκομείου όπου κατέληξε η Τζωρτζίνα τον Ιανουάριο του 2022, κατέθεσε ότι το παιδί μετά την εισαγωγή του ήταν σταθερό και πως είχε αρχίσει και η σίτισή της. Μάλιστα πρόσθεσε πως κάποια επεισόδια που εμφάνισε το κορίτσι, αντιμετωπίστηκαν.

«Φτάνουμε στην Παρασκευή και εκεί μας ειδοποίησε η μάνα για το πρώτο επεισόδιο. Μας είπε ψύχραιμα «ελάτε». Το παιδί είχε χαμηλό κορεσμό, ταχυκαρδία, το κεφάλι ήταν γυρισμένο αριστερά, οι κόρες ήταν μυδριασμένες. Χορηγήσαμε οξυγόνο. Με το ενδεχόμενο να είναι σπασμοί, χορηγήσαμε και αγωγή. Το επεισόδιο κράτησε τρία λεπτά. Βγήκαμε από το θάλαμο, συνεχίσαμε και 11:25 μας είπε πάλι η μαμά πως κάτι συνέβη. Ήταν ένα παρόμοιο επεισόδιο, με πιο σύντομη διάρκεια, 1,5 λεπτού. Στο τρίτο επεισόδιο δεν ήμουν παρών, ενημερώθηκα από συναδέλφους» τόνισε η μάρτυρας.

Εισαγγελέας: Πώς γινόταν η ειδοποίηση από την μητέρα;
Μάρτυρας: Ερχόταν ήρεμα στην πόρτα του δωματίου και έλεγε «ελάτε κάνει επεισόδιο». Εμείς ήμασταν στο διάδρομο και κάναμε επισκέψεις σε θαλάμους.
Συν. Υπ. Κατ. ( Δ. Γεωργακόπουλος): Λέτε στην κατάθεσή σας στην αστυνομία, πως δεν υπήρχε εμφανής λόγος για την ανακοπή της Τζωρτζίνας. Ποιος εμφανής λόγος θα μπορούσε να οδηγήσει στο θάνατο ένα παιδί που βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση με την Τζωρτζίνα;
Μάρτυρας : Παιδιά με τέτοια εικόνα μπορούν για παράδειγμα να πάθουν κάποια βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού και να καταλήξουν. Στην προκειμένη περίπτωση είχαμε ένα σταθερό αιμοδυναμικά παιδί με σταθερό οξυγόνο και σφύξεις. Όταν φύγαμε από νοσοκομείο την Παρασκευή, κανείς μας δεν περίμενε ότι αυτό το παιδί θα οδηγηθεί στο θάνατο.

Η γιατρός δεν θέλησε να κάνει αξιολόγηση του βίντεο που είχε τραβήξει η Ρούλα Πισπιρίγκου και κατέγραφε το μόνιτορ την ώρα που ήταν σε εξέλιξη επεισόδιο της Τζωρτζίνας.

Όπως ανέφερε στην κατάθεσή της: «Δεν ήμουν παρούσα στα επεισόδια. Δεν μπορώ να αξιολογήσω ιατρικά κάτι που δεν ήμουν παρούσα» επέμεινε η μάρτυρας η οποία δέχτηκε τις βολές της υπεράσπισης που ανέφερε ότι επιχειρεί να μειώσει τη σοβαρότητα των επεισοδίων που είχε υποστεί το παιδί.

«Με ρωτάτε αν έκαναν λάθος οι συνάδελφοι μου στην Πάτρα; Δεν είναι ο ρόλος μου αυτός...»

ΠΗΓΗ: reader.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση