ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ήταν ψυχρή και αποστασιοποιημένη, δεν υπήρχε θρήνος»

Τι κατέθεσε νοσηλεύτρια στη Δίκη της Πισπιρίγκου

Ψυχρή και αποστασιοποιημένη περιέγραψε στην κατάθεσή της στο δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου νοσηλεύτρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Η Ελένη Ψηλογεωργοπούλου μίλησε για τις συνθήκες νοσηλείας της Τζωρτζίνας στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, αλλά και τη συμπεριφορά της μητέρας. «Ήταν ψυχρή, αποστασιοποιημένη, δεν έμοιαζε να έχει χάσει δύο παιδιά και το τρίτο να είναι στη ΜΕΘ. Δεν υπήρχε θρήνος, δεν υπήρχε συναίσθημα», κατέθεσε, ενώ αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό υποστηρίζοντας ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου χαρακτήρισε «χειριστική» την κόρη της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου χαρακτήρισε τη Τζωρτζίνα «χειριστική»

«Θυμάμαι ένα περιστατικό που μάλωσε την Τζωρτζίνα, επειδή δεν κατάπινε τα σαλάκια της. Τότε την κοίταξα έντονα και μας είπε ότι έτσι κάνει η κόρη της, μπορεί να καταπιεί τα σαλάκια, αλλά είναι χειριστική», είπε η μάρτυρας, ενώ πρόσθεσε ότι η μητέρα ήταν τυπική ως προς τα επισκεπτήρια, παρότι έμοιαζε απόμακρη.

«Ήταν τυπική στο επισκεπτήριό της που λόγω κόβιντ ήταν μικρότερο. Ερχόταν μόνη ή με τον σύζυγο. Τις πρώτες ημέρες ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εκείνη το πώς θα το διαχειριστεί. Δεν έμοιαζε όμως με άλλες μαμάδες, ήταν απόμακρη ως προς το παιδί, δεν το πλησίαζε εύκολα», υποστήριξε.

  • Πρόεδρος: Μήπως το βίωνε αλλιώς;
  • Μάρτυρας: Δεν ένιωσα αλλιώς. Ο μπαμπάς έκανε κινήσεις  προς το παιδί, η μανά όχι.
  • Πρόεδρος: Τις επόμενες ημέρες πώς ασχολιόταν;
  • Μάρτυρας: Η μητέρα καθόταν μαζί της, της έβαζε τραγουδάκια στο τάμπλετ της, μιλούσε. Όμως δεν ζήτησε να συμμετέχει π.χ. στο άλλαγμα ή στο μπάνιο. Άλλοι γονείς το κάνουν. Λίγο καιρό μετά, όταν το επέτρεπε η κατάσταση και οι γιατροί, την έπαιρνε μαζί της στο σαλονάκι. Εμείς είχαμε οπτική επαφή με το παιδί. Καθόταν και του μιλούσε ή κοιτούσε το κινητό της. Του σκούπιζε τα σαλάκια, το άλλαζε, τη βοηθούσαμε κι εμείς. Μας έλεγε τι τραγουδάκια να του βάζουμε. Εμένα προσωπικά δεν με είχε ρωτήσει ποτέ για το τι έκανε το παιδί.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η περιγραφή που έδωσε στο δικαστήριο για τη Ρούλα Πισπιρίγκου η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, αναπληρώτρια προϊσταμένη νοσηλεύτρια του νοσοκομείου.

«Δεν προβληματιζόταν για το παιδί»

«Ερχόταν σε όλα τα επισκεπτήρια. Ήταν τυπική. Είχε ψύχραιμη στάση και συμπεριφορά απέναντι στο παιδί έως ψυχρή. Η εικόνα αυτη ήταν αξιοπρόσεκτη γιατί οι γονείς λειτουργούν αλλιώς. Κλαίνε, μπορεί να βγάλουν και οργή. Όλα αυτά δεν μπορούσα να τα δω στο πρόσωπο της μητέρας. Δεν μας έκανε πολλές ερωτήσεις. Δεν προβληματιζόταν για το παιδί. Απλά είχε άγχος για την κατάσταση. Το αντιμετώπιζε ψύχραιμα, σαν να μην συνέβαινε στο δικό της το παιδί», υποστήριξε η μάρτυρας.

Και σημείωσε: «Ο πατέρας φαινόταν πιο στεναχωρημένος και πιο καταβεβλημένος σε σχέση με την μητέρα, κυρίως τις πρώτες ημέρες».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Μαΐου.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση