ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ισραήλ: Στο χειρουργείο ο Νετανιάχου

Αναλαμβάνει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση σήμερα, Κυριακή, αφού διαγνώστηκε με κήλη, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

«Χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης ρουτίνας, διαπιστώθηκε ότι ο πρωθυπουργός είχε κήλη. Σε συνεννόηση με τους γιατρούς του, αποφασίστηκε ότι μετά τη λήξη των εργασιών σήμερα (Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024), ο πρωθυπουργός Νετανιάχου θα εισαχθεί στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε επέμβαση κήλης», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, σύμφωνα με όσα μετάδωσε το CNN.

Aναλαμβάνει καθήκοντα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Ισραήλ

Η ανακοίνωση ανέφερε επίσης ότι η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί υπό ολική νάρκωση. Συνεπώς, ο Ισραηλινός αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Δικαιοσύνης, Γιαρίβ Λεβίν, θα αναλάβει προσωρινά καθήκοντα πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, ο 74χρονος Νετανιάχου υποβλήθηκε σε επέμβαση για την τοποθέτηση βηματοδότη.

Νωρίτερα σήμερα οι διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός και τη συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς επαναλήφθηκαν στο Κάιρο, ανέφερε το αιγυπτιακό κρατικό μέσο ενημέρωσης Al-Qahera News, επικαλούμενο πηγή ασφαλείας.

 

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

«Μια αιγυπτιακή πηγή ασφαλείας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει επανάληψη των διαπραγματεύσεων για την εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στο Κάιρο σήμερα. Η αιγυπτιακή πηγή επεσήμανε ότι καταβάλλονται κοινές προσπάθειες από την Αίγυπτο και το Κατάρ για την επίτευξη προόδου στις επικείμενες συνομιλίες μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς», ανέφερε το Al-Qahera News.

Ο διευθυντής της CIA Μπιλ Μπερνς βρέθηκε επίσης στη Ντόχα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας για να συναντηθεί με Ισραηλινούς, Αιγύπτιους και Καταριανούς ομολόγους του.

Ο Μπερνς κατέθεσε μια πρόταση που έγινε αποδεκτή από το Ισραήλ και στάλθηκε πίσω στη Χαμάς, σύμφωνα με μια πηγή και έναν Ισραηλινό αξιωματούχο. Την Τρίτη το πρωί, το Ισραήλ ενημερώθηκε ότι η πρόταση απορρίφθηκε από τη Χαμάς, τονίζει το CNN.

Πηγή: iefimerida 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση