ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ισραήλ: Μητέρα αγκαλιάζει τις κόρες της μετά από 50 ημέρες (vid)

«Μιλούσε συνεχώς για τις κόρες της»

Με μεγάλη αγωνία και πολύ συγκινημένη η Ισραηλινοουγγαρέζα Maayan Zin έσφιξε στην αγκαλιά της τις δύο κόρες της, Dafna και Ela, οι οποίες ήταν όμηροι της Χαμάς και απελευθερώθηκαν κατά την τρίτη ημέρα της εκεχειρίας με το Ισραήλ.

«Η Maayan Zin δεν κοιμήθηκε για 50 ημέρες, μιλώντας συνεχώς για τις κόρες της Dafna και Ela που κρατούνταν όμηροι από τη Χαμάς στη Γάζα. Χθες, για πρώτη φορά μετά από επτά εβδομάδες, μπόρεσε να αγκαλιάσει τα κορίτσια της. Η συγκίνηση είναι απερίγραπτη» γράφει η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα.

Τα δυο κορίτσια απήχθησαν από το σπίτι του πατέρα τους, του Νόαμ Ελιακίμ, στο κιμπούτς Ναχάλ Οζ.

Την επομένη της επίθεσης η μητέρα τους ανακάλυψε στο WhatsApp μια φωτογραφία της Dafna, που φορούσε πιτζάμες, να κάθεται σε ένα στρώμα, στη Γάζα. Η λεζάντα έγραφε: «Με ρούχα προσευχής θα ήταν καλύτερα». Ήταν η μοναδική απόδειξη ζωής.

Ο πατέρας των κοριτσιών, η σύντροφός του Ντίκλα και ο γιος της, ο Τομέρ, βρέθηκαν γαζωμένοι από σφαίρες σε ένα χωράφι. Πριν τον εκτελέσουν, οι βασανιστές τους χρησιμοποίησαν τον 17χρονο Τομέρ, πηγαίνοντας από σπίτι σε σπίτι, για να μιλάει στα εβραϊκά στους ενοίκους και να τους βγάζει από τα καταφύγιά τους.

Η Ela και η Dafna έχουν και την ουγγρική υπηκοότητα.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X