ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ισραήλ: «Δώστε μας τους ομήρους για να έχετε νερό, ρεύμα και καύσιμα»

«Θα απαντήσουμε με ανθρωπισμό στον ανθρωπισμό. Και κανείς δεν θα μας διδάξει ήθος»

Η Γάζα δεν θα τροφοδοτηθεί με ηλεκτρικό ρεύμα, νερό ή καύσιμα μέχρις ότου επιστρέψουν στα σπίτια τους οι Ισραηλινοί όμηροι που κρατούνται από τη Χαμάς, δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας, Ίζραελ Κατζ.

«Δεν θα γυρίσει ηλεκτρικός διακόπτης, δεν θα ανοίξει κανένας κρουνός ύδρευσης, ούτε θα μπει στη Γάζα βυτιοφόρο με καύσιμα, μέχρις ότου επιστρέψουν στα σπίτια τους οι Ισραηλινοί απαχθέντες. Ανθρωπισμός έναντι ανθρωπισμού. Και κανείς δεν θα μας κάνει κηρύγματα περί ηθικής», έγραψε ο Ισραηλινός υπουργός στην πλατφόρμα «X».

Περίπλοκη η κατάσταση με τους ομήρους για το Ισραήλ

Έως και 150 ομήρους, ανάμεσά τους και αξιωματικούς του ισραηλινού στρατού, κρατά η Χαμάς στη Γάζα από το περασμένο Σάββατο, όταν εξαπέλυσε την αιφνιδιαστική πολύνεκρη επίθεση κατά του Ισραήλ.

Η Χαμάς προειδοποίησε ότι θα αρχίσει να εκτελεί ομήρους αν το Ισραήλ βομβαρδίσει απροειδοποίητα στόχους στη Γάζα.

Όπως δήλωσε στο CNN ο αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικους, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, η κατάσταση με τους ομήρους είναι «εξαιρετικά ευαίσθητο και περίπλοκο θέμα».

Μολονότι το Ισραήλ διαθέτει «κάποια εμπειρία» αναφορικά με υποθέσεις ομηρίας, ο Κόνρικους παραδέχθηκε πως ουδέποτε βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια τέτοια επιχείρηση «ούτε όσον αφορά το εύρος, ούτε το μέγεθος και ούτε ως προς την πολυπλοκότητα του πού βρίσκονται οι όμηροί μας». Ο Κόνρικους είπε πως «η λογική υπαγορεύει» ότι η Χαμάς κρατά τους ομήρους σε υπόγειες τοποθεσίες, «για να τους μην τους εντοπίσουν οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες και να μην μπορέσουν να τους βγάλουν έξω».

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση