ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ισόβια στον Δημήτρη Κυριάκου για φόνο στην Αγγλία

«Κάθε φορά που κλείνω τα μάτια μου το μόνο που βλέπω είναι το άψυχο σώμα του γιου μου γεμάτο αίματα»

24news team

Tέσσερα πρόσωπα που πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν νεαρό κοντά σε παιδική χαρά για εκδίκηση για μια ληστεία που λανθασμένα νόμιζαν ότι είχε διαπράξει, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 81 ετών. Ανάμεσά τους και ο 35χρονος Κύπριος Δημήτρης Κυριάκου.

Το έγκλημα διαπράχθηκε στο Λονδίνο και όπως αναφέρει η Daily Mail, ο 35χρονος Κύπριος που σχεδίασε το χτύπημα, καταδικάστηκε για φόνο σε ισόβια κάθειρξη και θα εκτίσει τουλάχιστον 31 χρόνια στο Old Bailey.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, στις 4 Ιουλίου 2020 ο Κυριάκου έπεσε θύμα ληστείας από τέσσερις άγνωστους άντρες στην οδό Carville. Οι δράστες του είχαν κλέψει μετρητά, το Rolex και το iPhone του ενώ από την επίθεση, τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίοι μίλησαν με τον Κυριάκου και έμαθαν ότι ένας από τους δράστες κρατούσε μαχαίρι. Ο 35χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε τους δράστες.

Μετά τη ληστεία ο Κυριάκου κάλεσε τους James Nicholson και Nathaniel Reece στο σπίτι του και έψαχναν τρόπους για να εντοπίσουν τα κλοπιμαία. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή find my iPhone app, βρήκαν την τοποθεσία, πήγαν στην περιοχή και την περικύκλωσαν.

Μαζί τους πήραν ένα πιστόλι.

Ο 22χρονος Imani Allaway-Muir

Μόλις έφτασαν στο σημείο, ο Nathaniel Reece πυροβόλησε τον 22χρονο, και ακολούθως επιβιβάστηκαν στο όχημά τους και έφυγαν από τη σκηνή.

Όταν έφτασε η Αστυνομία και το ασθενοφόρο στη σκηνή ο 22χρονος ήταν ακόμα ζωντανός. Παρά τις προσπάθειες όμως να τον κρατήσουν στη ζωή, εξέπνευσε, 30 λεπτά μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκε.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν την περιοχή και εντόπισαν 14 κάλυκες, ένα iPhone, δύο κινητά τηλέφωνα Nokia και μια σπασμένη κάρτα SIM. Τα τηλέφωνα και η κάρτα SIM ανήκαν στον Κυριάκου και αποτελούσαν μέρος της περιουσίας που είχε κλαπεί κατά τη ληστεία.

Ωστόσο, οι ντετέκτιβ διαπίστωσαν ότι ο Imani δεν είχε εμπλακεί στη ληστεία του Κυριάκου. Απλώς, έτυχε να βρεθεί στο σημείο όπου βρισκόταν η κλεμμένη περιουσία λίγες στιγμές πριν εμφανιστεί ο Κύπριος και οι συνεργάτες του. 

«Δεν ξέρω πώς να εκφράσω αυτόν τον πόνο σε όλους εσάς που μου έχετε αφαιρέσει τη ζωή. Τώρα, κάθε φορά που κλείνω τα μάτια μου το μόνο που βλέπω είναι το άψυχο σώμα του γιου μου γεμάτο αίματα», ανάφερε συντετριμμένος ο πατέρας του θύματος στο δικαστήριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X