ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΗΠΑ: Προχωρούν σε πώληση όπλων σε συμμάχους τους στη Μέση Ανατολή

Αξίας άνω των 8,6 δισ. δολαρίων

Το «πράσινο φως» για την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας άνω των 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε Ισραήλ, Κατάρ, Κουβέιτ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - συμμάχους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή - έδωσε χθες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Συγκεκριμένα, το Ισραήλ προτίθεται να αποκτήσει συστήματα APKWS (Advanced Precision Kill Weapon System) εκτιμώμενης αξίας 992,4 εκατ. δολαρίων, το Κατάρ πυραύλους Patriot και συναφή εξοπλισμό αξίας 4,01 δισεκ. δολαρίων καθώς και APKWS αξίας 992,4 εκατ. δολαρίων, το Κουβέιτ σύστημα διοίκησης IBCS (Integrated Battle Command System) αξίας 2,5 δισεκ. δολαρίων, και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα APKWS αξίας 147,6 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση έγινε εννέα εβδομάδες μετά την έναρξη των αμερικανοϊσραηλινών επιθέσεων εναντίον του Ιράν και τρεις εβδομάδες αφότου τέθηκε σε ισχύ η εύθραυστη εκεχειρία.

Πηγή: Cnn

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση