ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΗΠΑ: Αυτοκίνητο εξερράγη σε γέφυρα στους καταρράκτες του Νιαγάρα

Δύο νεκροί κι ένας τραυματίας

Όχημα εξερράγη την Τετάρτη (22/11) σε γέφυρα που συνδέει τις ΗΠΑ με τον Καναδά κοντά στους καταρράκτες του Νιαγάρα, σύμφωνα με το FBI που αντιμετωπίζει το συμβάν ως απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στη γέφυρα Rainbow μία ημέρα πριν από την αργία των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, μία από τις πιο πολυσύχναστες ταξιδιωτικές ημέρες του έτους.

«Η κατάσταση είναι ρευστή, αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή» ανέφερε το FBI σε πρώτη ανακοίνωσή του.

Όπως μεταδίδει το Reuters, δύο άνθρωποι που επέβαιναν στο όχημα είναι νεκροί κι ένας συνοριοφύλακας έχει τραυματιστεί.

Πηγές που επικαλείται το Fox News, κάνουν λόγο για απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης κι ότι στο όχημα υπήρχαν εκρηκτικά. Το γραφείο του δημάρχου της περιοχής δήλωσε η έκρηξη σημειώθηκε σε αυτοκίνητο που επιχείρησε να εισέλθει στις ΗΠΑ από τον Καναδά. Όλες οι διαβάσεις είναι προς το παρόν κλειστές μέχρι νεωτέρας, λένε οι αξιωματούχοι.

Από την πλευρά της, η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθλιν Χότσουλ επιβεβαίωσε ότι υπήρξε περιστατικό και δήλωσε ότι ενημερώθηκε από τις αστυνομικές Αρχές. «Οι κρατικές υπηρεσίες βρίσκονται στο σημείο και είναι έτοιμες να βοηθήσουν» ανέφερε στο X. «Ταξιδεύω στο Μπάφαλο για να συναντηθώ με τις Αρχές και τους φορείς αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και θα ενημερώσω τους πολίτες της Νέας Υόρκης όταν υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες» πρόσθεσε.

Εκτός από τη γέφυρα Rainbow, το περιστατικό οδήγησε στο κλείσιμο άλλων τριών διεθνών συνοριακών διαβάσεων στην περιοχή. Η γέφυρα Peace Bridge, η γέφυρα Lewiston-Queenston, η γέφυρα Whirlpool και η γέφυρα Rainbow Bridge είναι επίσης κλειστές και προς τις δύο κατευθύνσεις, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση