ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η χρυσή θαλαμηγός της Μυκόνου (Vid)

Ποιος είναι ο «βασιλιάς του πετρελαίου» - Ιδιοκτήτης του πολυτελούς σκάφους

Το χρυσαφένιο της χρώμα αντανακλούσε στα γαλαζοπράσινα νερά και οι λουόμενοι στον κόλπο της Ψαρρούς στη Μύκονο μαγνητίστηκαν από την ομορφιά της.

Η θαλαμηγός Khalilah έγινε αντικείμενο συζήτησης με αρκετούς να σηκώνουν τα κινητά τους τηλέφωνα για να την απαθανατίσουν.

Το ποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι κάνουν κρουαζιέρα με το Khalilah δεν έχει γίνει γνωστό, εκείνο όμως που γνωρίζουν λίγοι είναι για τον ιδιοκτήτη του πολυτελούς σκάφους, ο οποίος μάλιστα το έχει βγάλει προς πώληση έναντι 28,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Αλλά μέχρι να το πουλήσει το ενοικιάζει με κόστος 255.000 έως 265.000 ευρώ την εβδομάδα, ανάλογα τη σεζόν.

Ιδιοκτήτης του Khalilah είναι ο Ρώσος κροίσος Αλεξέι Γκολούμποβιτς. Μπορεί το όνομά του να μην λέει και πολλά, ωστόσο στην Ρωσία, αλλά και στο Λονδίνο όπου μένει έχει τη φήμη του «βασιλιά του πετρελαίου» καθώς υπήρξε διευθύνων σύμβουλος και μέτοχος της πετρελαϊκής Γιούκος η οποία ήταν η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου στη Ρωσία, μέχρι το 2004 όταν και εξαγοράστηκε από την Gazprom. Ο Αλεξέι Γκολούμποβιτς είχε φύγει από την Γιούκος στις αρχές του 2001 αφού, σύμφωνα με δημοσιεύματα υπήρξε απόπειρα δολοφονίας της τότε συζύγου του Όλγας Μιριμσκάγια η οποία ήταν επικεφαλής του τμήματος προϊόντων της Γιούκος.

 Ο Αλεξέι Γκολούμποβιτς

Ο Ρώσος κροίσος ο οποίος σύμφωνα με τη λίστα Forbes έχει περιουσία άνω των 400 εκατομμυρίων δολαρίων έμπλεξε και σε σκάνδαλο φοροαπάτης κατηγορούμενος από τη Ρωσία ότι μέσω της Γιούκος είχε βγάλει στο εξωτερικό πάνω από 280 εκατομμύρια δολάρια. Η Ρωσία έβγαλε ένταλμα σύλληψης και ο Γκολούμποβιτς ήταν καταζητούμενος από το 2004 μέχρι το 2006 όταν και συνελήφθη στην Ιταλία. Τότε είχε πάει με τη θαλαμηγό του Khalilah στο λιμάνι της ιταλικής πόλης Βιαρέτζο. Αμέσως μετά τη σύλληψη του Γκολούμποβιτς στην Ιταλία, η Ρωσική Γενική Εισαγγελία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εκδώσει τον ύποπτο στη Ρωσία, αλλά με απόφαση του τοπικού δικαστηρίου, ο Γκολούμποβιτς αφέθηκε ελεύθερος με κάποιους περιοριστικούς όρους. Το 2007 ο Ρώσος επιχειρηματίας συμφώνησε με την Ρωσική Εισαγγελία να βοηθήσει με πληροφορίες στην υπόθεση της φοροαπάτης επιστρέφοντας και στη Ρωσία.

Τα βάσανα για τον ιδιοκτήτη της χρυσαφένιας θαλαμηγού δεν τελείωσαν όμως τότε. Πριν από ένα χρόνο βρετανικά μέσα έγραφαν για την δικαστική διαμάχη με την πρώην πλέον σύζυγό του Όλγα με την οποία τσακώνονταν για μια βίλα στο Λονδίνο αξίας 6,4 εκατομμυρίων λιρών, αλλά και για κοσμήματα και έργα τέχνης αξίας 4 εκατομμυρίων λιρών τα οποία φαίνεται να είχε δωρίσει η μητέρα στην κόρη με τον Αλεξέι Γκολούμποβιτς να ισχυρίζεται ότι δεν έπρεπε η πρώην σύζυγός του να δώσει τα έργα τέχνης και τα κοσμήματα στην κόρη τους γιατί δεν της ανήκαν. Ο Ρώσος κροίσος και η πρώην σύζυγός του χώρισαν το 2009 έχοντας αποκτήσει τρια παιδιά, ενώ μετά το διαζύγιο που βγήκε το 2012 σε ρωσικό δικαστήριο ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη στο Λονδίνο για τα περιουσιακά στοιχεία.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την θαλαμηγό Khalilah αυτή δεν συγκαταλέγεται στη δικαστική διαμάχη αφού κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Palmer Johnson με έδρα το Μονακό το 2015 αρκετά μετά το διαζύγιο του ζευγαριού. Ωστόσο ο Αλεξέι Γκολούμποβιτς το έχει βγάλει προς πώληση έναντι 28,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μέχρι να βρεθεί αγοραστής το ενοικιάζει 255.000 έως 265.000 ευρώ ανάλογα την περίοδο. Έχει μήκος 49 μέτρα και πλάτος 11 μέτρα, ενώ η συνήθης ταχύτητά του είναι 20 κόμβοι. Μπορεί να φιλοξενήσει 11 επιβάτες σε πέντε σουίτες, τους οποίους εξυπηρετούν τα 9 άτομα του πληρώματος.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Κόσμος  |  Viral  |  Gossip

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X