ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η στιγμή που θαλάσσιο drone χτυπά ρωσικό δεξαμενόπλοιο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κοντά στη γέφυρα της Κριμαίας - Δείτε βίντεο

Αυτό που ξεκίνησε ως ειδική στρατιωτική επιχείρηση έχει εξελιχθεί σε έναν πόλεμο φθοράς στα πεδία των μαχών και σε ένα μπρα ντε φερ Δύσης και Ανατολής σε παγκόσμιο επίπεδο. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πιο κοντά στον Βλαντιμίρ Πούτιν είναι η Τουρκία, το Ιράν, η Κίνα και η Βόρειος Κορέα, ενώ τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στηρίζουν με κάθε διαθέσιμο μέσο ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Τις προηγούμενες ημέρες τα φώτα της δημοσιότητας «έκλεψαν» τα ουκρανικά drones, που έφτασαν μέχρι τη Μόσχα, και σακάτεψαν ρωσικά πολεμικά σε λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας. Η εικόνα του «Ολενεγκόρσκι Γκορνιάκ» να… γέρνει έχει ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου.

Σύμφωνα με πηγή στις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών το αποβατικό σκάφος του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού υπέστη μεγάλο ρήγμα στο κύτος του και δεν μπορεί να πραγματοποιήσει αποστολές μάχης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό σε συνεργασία με την υπηρεσία πληροφοριών SBU.

Νέα επίθεση

Τα ξημερώματα υπήρξαν νέες πληροφορίες (και σχετικό βίντεο με φωτογραφίες) για επίθεση με θαλάσσιο drone εναντίον δεξαμενόπλοιου κοντά στη γέφυρα Ρωσίας-Κριμαίας. Διεθνή δίκτυα μετέδωσαν πως ακούστηκαν τρεις εκρήξεις κοντά στη γέφυρα. Ρωσικά αεροσκάφη απογειώθηκαν εσπευσμένα, ενώ τα φώτα στη γέφυρα έσβησαν και έκλεισε για την κίνηση των αυτοκινήτων.

Χρήστες του Telegram, τόσο Ρώσοι όσο και Ουκρανοί, καθώς και πηγές που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στον πόλεμο, έκαναν λόγο για πλήγμα σε ρωσικό δεξαμενόπλοιο 32 ναυτικά μίλια από το στενό του Κερτς.

Σύμφωνα με τη μια από τις πηγές αυτές, μέλος του πληρώματος ανέφερε πως το μηχανοστάσιο πλημμύρισε μετά το πλήγμα και το σκάφος ακινητοποιήθηκε, πάντως δεν έκανε λόγο για τραυματισμούς.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση