ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Η σορός της Αναστάζια ήταν τόσο καλά τυλιγμένη... »

Στα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής οι Αρχές, σχετικά με τη δολοφονία της Αναστάζια στην Κω, αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ

Ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες βγαίνουν στο «φως» αναφορικά με την υπόθεση της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια στην Κω. Μετά από 10 ημέρες ερευνών στο νησί των Δωδεκανήσων, για τη δολοφονία της νεαρής κοπέλας από την Πολωνία, οι δικαστικές Αρχές άσκησαν ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον 32χρονο από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ωστόσο αρνείται κάθε εμπλοκή με την υπόθεση.

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια έλυσαν τον γρίφο και οδήγησαν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι πίσω από τη δολοφονία της 27χρονης βρίσκεται ο 32χρονος. Διαπίστωσαν ότι το στίγμα από τα δύο κινητά τηλέφωνα κινούνταν παράλληλα, σε μια απόσταση λίγων μέτρων από το σπίτι και κοντά στο σημείο που η 27χρονη βρέθηκε νεκρή.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, αναφέρθηκε στην υπόθεση, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», όπου και αποκάλυψε πως από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί έβαλαν κάποιους ανθρώπους στο κάδρο, ανάμεσά τους και τον κατηγορούμενο.

«Ενήργησαν γρήγορα γιατί όπως είδαμε ο δράστης θα μπορούσε να είχε φύγει. Τα στοιχεία βοήθησαν τόσο με το βιντεοληπτικό υλικό όσο και από τις καταθέσεις. Βοήθησαν πολύ οι καταθέσεις του συγκατοίκου του. Με τα στοιχεία που έχουμε εμείς στα χέρια μας, προσπαθούμε να βρούμε την πορεία που ακολούθησαν. Το σίγουρο είναι πως η κοπέλα έφυγε ζωντανή από το σπίτι. Αυτό που πιστεύουμε είναι πως της επιτέθηκε σεξουαλικά, χωρίς να γνωρίζουμε κάτι ακόμα, και στη συνέχεια τη σκότωσε».

«Εγώ πιστεύω πως αυτό που θα βοηθήσει πολύ είναι ο εργαστηριακός έλεγχος», ανέφερε από την πλευρά της η Ματίνα Παγώνη.

Η Κωνσταντία Δημογλίδου σημείωσε πως το σώμα της Αναστάζια δεν ήταν εύκολο να ελεγχθεί.

«Ήταν τόσο καλά τυλιγμένο που η σήψη προχώρησε πάρα πολύ γρήγορα. Επειδή έχουν ειπωθεί πολλά, η κοπέλα συναντήθηκε με τον συγκεκριμένο άνθρωπο για συγκεκριμένους λόγους αλλά δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω, αλλά δεν φαίνεται να τον γνώριζε από προηγούμενες μέρες. Η κοπέλα είχε πιει, δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς παρασύρθηκε.

Ο δράστης είχε συλληφθεί στο παρελθόν για τον νόμο περί μεταναστών, αλλά ήταν νόμιμα στη χώρα μας. Φαίνεται να την έχει μεταφέρει μόνος του στο σημείο που βρέθηκε. Για εμάς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το πώς τη μετέφερε. Την επόμενη μέρα φαίνεται πως πήρε εισιτήριο για να φύγει. Η μυρωδιά του πτώματος βοήθησε πολύ την εθελόντρια να τη βρει. Την είχε σκεπάσει καλά, είχε βάλει από πάνω κλαδιά και η εθελόντρια χρειάστηκε να σκάψει για να τη βρει».

Πώς η ΕΛ.ΑΣ «έδεσε» την υπόθεση για τον 32χρονο

Το μεσημέρι της Πέμπτης, οι Αρχές άσκησαν συμπληρωματική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό, ο οποίος προφυλακίστηκε με την κατηγορία της αρπαγής. Τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους οι Αρχές και ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη μοιραία βραδιά δείχνουν πως ο 32χρονος ήταν αυτός που αφαίρεσε τη ζωή της Αναστάζια στην Κω.

Το πρώτο στοιχείο εις βάρος του ήταν ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας που κατέγραψε τις κινήσεις του το βράδυ της 12ης Ιουνίου, όταν και εξαφανίστηκε η 27χρονη. Ο 32χρονος μαζί με την Αναστάζια φαίνονται να βγαίνουν από το σπίτι του στις 11 το βράδυ, να επιβιβάζονται σε μηχανάκι και στη συνέχεια να απομακρύνονται. Σαράντα λεπτά μετά ο άντρας επιστρέφει μόνος του και μένει μέσα στο σπίτι μόλις ένα λεπτό. Βγαίνει και επιστρέφει ξανά μετά τις 5 τα ξημερώματα.

Ο συγκάτοικός του ανέφερε στις Αρχές ότι τα ρούχα του ήταν λερωμένα και είχε πάνω του χώματα και στάχυα. Οι Αρχές εικάζουν ότι επέστρεψε στο σπίτι για να πάρει τις μαύρες σακούλες και να τυλίξει τη σορό της κοπέλας.

Το δεύτερο στοιχείο που πρόδωσε τις ύποπτες κινήσεις του ήταν το στίγμα από το κινητό του τηλέφωνο το μοιραίο βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλού έλεγε ότι βρισκόταν στις Αρχές και αλλού έδειχνε ότι είχε σήμα το κινητό ενώ στις απανωτές ερωτήσεις των αστυνομικών για το ακριβές σημείο που βρισκόταν έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις.

Σύμφωνα με το Star, η σορός της Αναστάζια ήταν στη μέση ενός μικρού αναχώματος ανάμεσα σε ξερά στάχια και σε ύπτια θέση. Από τα κάτω άκρα μέχρι και τους μηρούς ήταν σε μαύρη σακούλα όπως και από το κεφάλι μέχρι και την κοιλιά. Ήταν ντυμένη, ενώ στα πόδια είχε τα πέδιλά της. Πιο ξεκάθαρη εικόνα αναμένεται να έχουν στα χέρια τους οι Αρχές μόλις βγουν τα αποτελέσματα από το γενετικό υλικό.

Διέγραψε στοιχεία από το κινητό της Αναστάζια

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, ο Μπαγκλαντεσιανός, γνωρίζοντας ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα ερευνούσαν οι αστυνομικοί είναι το κινητό τηλέφωνο της άτυχης κοπέλας, φέρεται να διέγραψε φωτογραφίες, κλήσεις και μηνύματα τόσο από το τηλέφωνο της Αναστάζια όσο και από το δικό του.

Οι συσκευές έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου οι αστυνομικές Αρχές να ανακτήσουν τα δεδομένα αυτά.

Πηγή: reader.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση