ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Η Ρωσία θα βομβαρδίσει την αμυντική βιομηχανία μας... αυτό είναι δολοφονία»

Νέο μήνυμα από τον Ζελένσκι

Νέο δραματικό διάγγελμα απηύθυνε στον ουκρανικό λαό ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επικρίνοντας παράλληλα τους δυτικούς ηγέτες για την ανυπαρξία αντίδρασης.

«Σήμερα είναι Κυριακή της Συγχώρεσης. Αλλά δεν μπορούμε να συγχωρήσουμε τον θάνατο αμάχων. Τα εκατοντάδες κι εκατοντάδες θύματα. Τους χιλιάδες και χιλιάδες που έχουν υποφέρει», σημείωνε ο Ουκρανός πρόεδρος στη λεζάντα του βίντεο.

«Και ο Θεός δεν θα συγχωρήσει. Όχι σήμερα. Όχι αύριο... Ποτέ. Και αντί για Συγχώρεση, θα υπάρξει Κρίση», υπογράμμισε ο Ζελένσκι, κατηγορώντας τη Ρωσία ότι σχεδίαζε «εσκεμμένη δολοφονία» με τον βομβαρδισμό ουκρανικού εδάφους.

«Για αύριο (σ.σ. σήμερα) η Ρωσία ανακοίνωσε επίσημα τον βομβαρδισμό της επικράτειάς μας. Οι επιχειρήσεις μας του αμυντικού συγκροτήματος. Τα περισσότερα χτίστηκαν πριν από δεκαετίες από τη σοβιετική κυβέρνηση, χτισμένα σε πόλεις. Και τώρα βρίσκονται στη μέση ενός συνηθισμένου αστικού περιβάλλοντος. Χιλιάδες άνθρωποι εργάζονται εκεί. Εκατοντάδες χιλιάδες ζουν κοντά», τόνισε ο Ζελένσκι.

Ζελένσκι: Δεν άκουσα αντίδραση από τους δυτικούς ηγέτες

«Αυτό είναι φόνος. Εσκεμμένη δολοφονία», πρόσθεσε.

«Και δεν άκουσα αντίδραση από κανέναν παγκόσμιο ηγέτη σήμερα. Από κανένα δυτικό πολιτικό. Δεν υπάρχουν αντιδράσεις σε αυτή την ανακοίνωση. Σκεφτείτε το αίσθημα ατιμωρησίας των κατακτητών: ανακοινώνουν τις φρικαλεότητες που σχεδιάζονται. Γιατί;»

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X