ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η καλύτερη θέση στο αεροπλάνο αν φοβάστε τις πτήσεις

Τι προτείνουν οι ειδικοί

Με την πάροδο των ετών, τα καθίσματα των αεροπορικών εταιρειών στην οικονομική θέση έγιναν όλο και μικρότερα και πιο άβολα. Αλλά ακόμη και ανάμεσα στις στριμωγμένες σειρές της καμπίνας δεν είναι όλα τα καθίσματα ίδια -υπάρχουν μερικά που είναι απλώς καλύτερα από άλλα.

Ορισμένα καθίσματα, μάλιστα, διαθέτουν περισσότερο χώρο για τα πόδια, έχουν κρυφά προνόμια ή βρίσκονται σε συγκεκριμένες περιοχές της καμπίνας που κάνουν την πτήση ευκολότερη και πιο ευχάριστη για ορισμένους τύπους ταξιδιωτών.

Στην περίπτωση που ανήκετε, λοιπόν, στους νευρικούς ταξιδιώτες, κι αυτό γιατί πολύ απλά φοβάστε τις πτήσεις, υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες θέσεις μέσα στην καμπίνα του αεροπλάνου που οι ειδικοί συστήνουν να προτιμήσετε για ένα πιο ανάλαφρο ταξίδι.

Η καλύτερη θέση για όσους φοβούνται τις πτήσεις

Πολλοί επιβάτες, λοιπόν, που φοβούνται τις πτήσεις έχουν άγχος για τις αναταράξεις στον αέρα ή για την αίσθηση ότι το αεροπλάνο στρίβει λίγο μετά την απογείωση ή πριν από την προσγείωση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ένα κάθισμα στο μεσαίο διάδρομο πάνω από το φτερό μπορεί να δίνει την αίσθηση ότι πιο σταθερό, ειδικά κατά τη διάρκεια των στροφών.

«Υπάρχει μια έντονη συζήτηση γύρω από το αν υπάρχει πραγματικά μεγάλη διαφορά μεταξύ του μπροστινού και του πίσω μέρους του αεροσκάφους», λέει στο Conte Nast Traveler ο Paul Tizzard, προπονητής φόβου πτήσης με την LoveFly. «Κάποιοι θεωρούν ότι είναι τεράστια, άλλοι λένε ότι είναι οριακή. Πραγματικά μιλώντας, το σημείο ισορροπίας βρίσκεται πάνω από τα φτερά ή ίσως ελαφρώς μπροστά. Αυτό θεωρείται το “καλύτερο σημείο” από πολλούς”».

Αν αισθάνεστε αγχωμένοι, μπορείτε, επίσης, να σκεφτείτε να επιλέξετε μια θέση με θέα στο μέρος όπου συχνά δραστηριοποιούνται οι αεροσυνοδοί. Όταν πέφτετε σε κενά αέρος, μπορεί να είναι ανακουφιστικό να βλέπετε το πλήρωμα καμπίνας να χαμογελάει, να μιλάει και να ασχολείται με τη δουλειά του. Μπορείτε, επίσης, να ενημερώσετε τους αεροσυνοδούς ότι είστε νευρικός επιβάτης. Είναι πιθανό να έρθουν και να σας ελέγξουν κατά τη διάρκεια της πτήσης ή κατά τη διάρκεια αναταράξεων για να σας καθησυχάσουν, οπότε ένα κάθισμα στο διάδρομο μπορεί να διευκολύνει αυτές τις αλληλεπιδράσεις.

Πηγή: newsbeast.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση