ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η εκπαίδευση των μαχητών της Χαμάς πριν την επίθεση (vid-pics)

Έκαναν πρόβες εισβολής, εκτελέσεων και απαγωγής, όπως μεταδίδει το CNN

Σε κοινή θέα, κάτω από τη μύτη των Ισραηλινών και σε απόσταση αναπνοής από τη μεθόριο με το Ισραήλ εκπαιδεύονταν τρομοκράτες της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ετοιμάζοντας την πολύνεκρη επίθεση του περασμένου Σαββάτου, όπως μεταδίδει το CNN.

Σε ένα βίντεο από τον Δεκέμβριο του 2022 ένοπλοι της Χαμάς διακρίνονται να κατακλύζουν έναν χώρο εκπαίδευσης, να εκτοξεύουν οβίδες και να αιχμαλωτίζουν υποτιθέμενους ομήρους καθώς περικυκλώνουν υποτιθέμενα ισραηλινά κτίρια. Το στρατόπεδο αυτό, σύμφωνα με την ανάλυση του αμερικανικού δικτύου, είχε κατασκευαστεί πρόσφατα πολύ κοντά στο μεθοριακό πέρασμα Έρεζ μεταξύ Γάζας και Ισραήλ, ένα από τα σημεία από τα οποία διείσδυσαν στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ σκορπώντας τρόμο και θάνατο και συλλαμβάνοντας 150 ομήρους.

Ένα άλλο βίντεο, που γυρίστηκε πριν από περισσότερο από έναν χρόνο, δείχνει ενόπλους της Χαμάς να εξασκούνται στην απογείωση, την προσγείωση και τις επιθέσεις με αλεξίπτωτα πλαγιάς, μια από τις τακτικές που χρησιμοποίησαν στις φονικές επιθέσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου και συγκεκριμένα στο φεστιβάλ μουσικής. Εκεί κακοποίησαν, βίασαν και τραυμάτισαν πολίτες, ενώ άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 260 νεκρούς.

Στρατόπεδα εκπαίδευσης της Χαμάς σε έξι σημεία στη Λωρίδα της Γάζας

Η ανάλυση προπαγανδιστικών βίντεο της Χαμάς και παρακλαδιών της από το CNN επιβεβαιώνει ότι οι ένοπλοί της εκπαιδεύονταν επί σχεδόν δύο χρόνια σε τουλάχιστον έξι τοποθεσίες στη Λωρίδα της Γάζας, δύο εκ των οποίων απέχουν κάτι λιγότερο από δύο χιλιόμετρα από το καλύτερα φυλασσόμενο τμήμα της μεθορίου Ισραήλ – Γάζας, ενώ από τις υπόλοιπες η μία βρίσκεται σε κεντρική περιοχή του θυλάκου και οι άλλες τρεις πολύ νοτιότερα.

Τα έξι αυτά στρατόπεδα εκπαίδευσης της Χαμάς, όπως προκύπτει από την ανάλυση των βίντεο, δεν δέχθηκαν καμία ισραηλινή επίθεση την τελευταία διετία. Μάλιστα όχι μόνον ήταν έντονη η δραστηριότητα εκεί, αλλά τα κέντρα αυτά επεκτάθηκαν καταλαμβάνοντας και γύρω αγροτικές εκτάσεις.

Το γεγονός ότι η Χαμάς εκπαίδευε τα μέλη της σε κοινή θέα για τουλάχιστον δύο χρόνια εγείρει πρόσθετα ερωτηματικά για το πώς δεν αντιλήφθηκαν τίποτε οι ισραηλινές υπηρεσίες Πληροφοριών και ο στρατός, ένας από τους πιο εξελιγμένους στη Μέση Ανατολή.

O αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικους, εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) σχολίασε ότι τα ευρήματα «δεν είναι κάτι νέο», σημειώνοντας ότι η Χαμάς «είχε πολλά στρατόπεδα εκπαίδευσης» και ο ισραηλινός στρατός έπληξε τα τελευταία χρόνια πολλά εξ’ αυτών. Ενώ πρόσθεσε ότι «το θέμα αυτό, όπως και πολλά άλλα, θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας των IDF στο τέλος του πολέμου»

Κέντρα εκπαίδευσης της Χαμάς σε κοινή θέα

Ο Αλί Μπαράκα, ανώτερο στέλεχος της Χαμάς με έδρα τον Λίβανο δήλωσε στην αραβική υπηρεσία του Russia Today μετά την επίθεση του περασμένου Σαββάτου ότι η οργάνωσή του προετοιμαζόταν επί δύο χρόνια για την αιματηρή αυτή επιχείρηση.

Κι αυτό αποδεικνύεται και από την ανάλυση των βίντεο, που προεικόνιζαν αυτό που έμελλε να συμβεί. Σε ένα απ’ αυτά μαχητές της Χαμάς διακρίνονται να εκπαιδεύονται στη χρήση αλεξίπτωτων πλαγιάς πριν από έναν χρόνο επί ώρες ή σε διάστημα πολλών ημερών.

Σε άλλα προπαγανδιστικά βίντεο ένοπλοι της Χαμάς εξασκούνται με τα ίδια όπλα που χρησιμοποίησαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Σαββάτου. Έστησαν εικονικά ισραηλινά κτίρια και δρόμους και διακρίνοται στις εικόνες να χρησιμοποιούν διάφορες τακτικές επίθεσης.

Σε τρία από τα κέντρα εκπαίδευσής τους κατασκεύασαν μάλιστα και εικονικά ισραηλινά τανκς, προκειμένου να εξασκηθούν στην εξουδετέρωσή τους με ρουκετοβόλα RPG και εκρηκτικά.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση