ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η δραματική διάσωση αγοριού από τα ερείπια της πολυκατοικίας στο Μαϊάμι (Vid)

«Μη με εγκαταλείπετε, σας παρακαλώ!», φώναζε το αγόρι

Τη στιγμή της δραματικής διάσωσης ενός νεαρού αγοριού από τα ερείπια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στο Μαϊάμι κατέγραψε η κάμερα, λίγο αφότου ένας περαστικός άκουσε τις απεγνωσμένες εκκλήσεις του παιδιού μέσα από τα χαλάσματα κι έσπευσε να το βοηθήσει.

Βίντεο δείχνει το αγόρι, ονόματι Τζόνα Χάντλερ, να μεταφέρεται από διασώστες μετά την κατάρρευση τμήματος του 12ώροφου κτιριακού συγκροτήματος Champlain Towers South στις 01:30 τα χαράματα τοπική ώρα στη συνοικία Surfside του Μαϊάμι.

Το αγόρι τοποθετήθηκε σ’ ένα φορείο προτού απομακρυνθεί από το σημείο της τραγωδίας με τους τρεις νεκρούς σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News και την εφημερίδα Miami Herald, τους 12 τραυματίες και τους 99 αγνοούμενους.

Ο «ήρωας» περαστικός περιγράφει τη στιγμή που εντόπισε το αγόρι στα χαλάσματα

Ο Νίκολας Μπαλμπόα είχε βγάλει το σκύλο του βόλτα στην περιοχή αυτή του Μαϊάμι, όταν ένιωσε τη γη να τρέμει κάτι από τα πόδια του. «Ήταν σαν να γινόταν σεισμός», είπε στο CNN. Έτρεξε αμέσως προς το σημείο όπου κατέρρευσε η πολυκατοικία κι άκουσε τις κραυγές του αγοριού. Κοιτάζοντας τα ερείπια στο μυαλό του Μπαλμπόα ήρθαν εικόνες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

 

Η σκηνή «έμοιαζε βγαλμένη από ταινία τρόμου», είπε. «Σκέφτηκα μέσα μου: “πως είναι δυνατόν να έχει επιβιώσει κανείς;” όταν άκουσε μια φωνή: “Μην με εγκαταλείπετε, σας παρακαλώ!». Τότε ο Μπαλμπόα πλησίασε και είδε «το χέρι του παιδιού να εξέχει από τα μπάζα και να κουνά τα δάχτυλά του». Αμέσως ανέβηκε στο σωρό των ερειπίων μαζί μ’ έναν άλλο περαστικό και πυροσβέστες που κατέφθαναν εκείνη την ώρα. Το εγκλωβισμένο παιδί, όπως ο ίδιος είπε στο CBS Miami, «συνέχισε τις εκκλήσεις για βοήθεια και εγώ του απάντησα ότι δεν θα τον εγκαταλείψουμε».

Το αγόρι βρισκόταν στο σπίτι του με τη μητέρα του την ώρα που κατέρρευσε το τμήμα του κτιρίου. Βρέθηκε κάτω από το στρώμα του, πιθανότατα κοιμόταν εκείνη την ώρα. Kαι η μητέρα του παιδιού απεγκλωβίστηκε, αλλά τα τραύματά της είναι σοβαρότερα και χρειάστηκε να της ακρωτηριάσουν ένα πόδι. Μάνα και γιος νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Jackson Memorial του Μαϊάμι.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X