ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γυναίκα παραπονιόταν για πόνους στο μάτι - Οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι με αυτό που βρήκαν

Σπάνια μόλυνση των ματιών που προκαλείται από παράσιτα φιδιών

Απίστευτο και όμως αληθινό αυτό που βρέθηκε στο μάτι μιας 28χρονης ύστερα από ενοχλητικούς πόνους που ένιωθε. Όλα ξεκίνησαν όταν η γυναίκα από το Κονγκό της Αφρικής είχε παρατηρήσει ένα εξόγκωμα στο μάτι το οποίο της προκαλούσε πόνο.

Παραδόξως, οι γιατροί κατάφεραν να αναγνωρίσουν και να εξαγάγουν ένα παράσιτο μισής ίντσας που στριφογυρίζει στο αριστερό της μάτι.

Σπάνια μόλυνση από παράσιτα φιδιών

Περαιτέρω εξετάσεις αποκάλυψαν ότι είχε προσβληθεί από οφθαλμική πενταστομία, μια σπάνια μόλυνση των ματιών που προκαλείται από παράσιτα φιδιών. Αυτά τα σκουλήκια μπορούν να μολύνουν τον άνθρωπο μέσω της επαφής με τα προσβεβλημένα φίδια ή της κατανάλωσης μη μαγειρεμένου κρέατος.

Πηγή: AMA Network® © 2024 American Medical Association

Αναφέροντας στο ιατρικό περιοδικό JAMA Ophthalmology, οι γιατροί σημείωσαν:

«Ήταν συνηθισμένη να τρώει κρέας κροκόδειλου. Δεν έχει αναφερθεί ποτέ περίπτωση οφθαλμικής μόλυνσης σε άτομα που τρώνε κρέας κροκόδειλου, αλλά οι κροκόδειλοι μπορούν να μολυνθούν από πενταστομίδια. Επομένως, υπάρχει πιθανότητα η μόλυνση να συνέβη όταν η γυναίκα έτρωγε κρέας κροκόδειλου που περιείχε αυγά παρασίτων. Αυτό το κρέας θα μπορούσε επίσης να έχει μολυνθεί μέσω μολυσμένου κρέατος φιδιού σε πάγκο της αγοράς», αναφέρει η Mirror.

Πηγή: in.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X