ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιώργος Καραϊβάζ: Οι 9 από τις 10 σφαίρες που δέχθηκε ήταν θανατηφόρες

Πού στρέφονται οι έρευνες

Νέα στοιχεία προσθέτουν οι Αρχές στις έρευνες για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, που έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς την Παρασκευή το μεσημέρι έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, έχοντας γυρίσει από τη δουλειά του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Με βάση τα στοιχεία, το συμπέρασμα είναι ότι πρόκειται για ένα «συμβόλαιο θανάτου» που οι δράστες εκτέλεσαν με επιτυχία. Στόχος τους ήταν να βεβαιωθούν ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν θα ζούσε μετά την επίθεση. Κι αυτό επειδή ο δημοσιογράφος δέχθηκε 10 από τις 13 σφαίρες του εκτελεστή στο σώμα του. Οι έξι εξ αυτών κατέληξαν στον θώρακα, μία στον λαιμό, μία στην αριστερή παλάμη, προφανώς από κίνηση του θύματος να προστατευτεί, ενώ χαριστικές βολές ήταν οι δύο σφαίρες στο κεφάλι.

Βέβαιη για τα κίνητρα των δραστών εμφανίστηκε και η καθηγήτρια Ιατρικής Σταυρούλα Παπαδόδημα, που στην ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει ότι οι 9 στις 10 σφαίρες κατά του δημοσιογράφου ήταν θανατηφόρες. Μάλιστα το γεγονός ότι οι δύο σφαίρες στο κεφάλι έπληξαν τον δημοσιογράφο στα πλάγια της κεφαλής ενισχύει την πιθανότητα να δέχθηκε τη δεύτερη βολή ενώ είχε ήδη πέσει μπρούμυτα στον πεζόδρομο, όπου πρόλαβε και κινήθηκε με λίγα μόλις βήματα για να αποφύγει τον δολοφόνο του.

Πού στρέφονται οι έρευνες των αρχών

Οι αρχές έχουν πάρει το υλικό από κάμερες στην περιοχή, για διάστημα τουλάχιστον 10 ημερών πριν τη δολοφονία, ενώ εξετάζουν προσεκτικά τα άρθρα και τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε ο δημοσιογράφος. «Εξετάζουμε και το ενδεχόμενο, πίσω από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ να κρύβεται κάτι ασήμαντο. Κάτι που όταν αποδειχτεί ίσως μας εκπλήξει...Μια έντονη διαφωνία ή ενδεχομένως ένα επεισόδιο που όμως ο δημοσιογράφος δεν του έδωσε σημασία με αποτέλεσμα να του στοιχίσει τη ζωή. Επίσης, μπορεί κάποιος να ήθελε να του κλείσει το στόμα γιατί μεσά από την έρευνα γνώριζε πράγματα που δεν έπρεπε να αποκαλυφθούν...».

Με αυτά τα λόγια αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που έχει γνώση των δεδομένων της υπόθεσης προσδιορίζει το κίνητρο του ηθικού αυτουργού. Μια διαδικασία στην οποία δίνουν ιδιαίτερη σημασία οι αναλυτές της Ασφάλειας, καθώς η εξακρίβωση του κινήτρου οδηγεί στα ίχνη του εντολέα-δολοφόνου. Για τον λόγο αυτό ξεκίνησε μια σειρά καταθέσεων προσώπων που κινούνται στο οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του Γιώργου Καραϊβάζ προκειμένου να αναφερθούν σε συμβάντα, ανησυχίες, ακόμη και κουβέντες που έκαναν με το θύμα και στα όσα βίωναν το τελευταίο διάστημα. Παράλληλα, περιμένουν τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις που έχουν γίνει στο κινητό τηλέφωνο και το lap top του δημοσιογράφου για την ανάσυρση συνομιλιών και μηνυμάτων έτσι ώστε να δουν με ποιά άτομα είχε επαφές τους τελευταίους μήνες. Σε ό,τι έχει να κάνει με τους δύο φυσικούς αυτουργούς σε αυτή τη φάση ένα είναι το μεγάλο μυστήριο.

Το δρομολόγιο που ακολούθησαν για να φθάσουν και να φύγουν από τον Άλιμο και το σκούτερ που επέβαιναν. Οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι έφθασαν δέκα λεπτά νωρίτερα στο σημείο της ενέδρας και εξαφανίστηκαν αμέσως μετά χωρίς μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί το όχημα διαφυγής. Δυο αλληλένδετα στοιχεία που όταν βρεθούν ίσως λύσουν και το μυστήριο. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι οι δράστες ενδέχεται να είναι και αλλοδαποί, αν και στην εποχή της πανδημίας οι μετακινήσεις είναι περιορισμένες με αποτέλεσμα να μειώνονται οι πιθανότητες οι εκτελεστές που «ναυλώθηκαν» να έχουν έρθει από το εξωτερικό. Το προφίλ που έχουν μέχρι στιγμής για τους δράστες όπως φαίνεται και από το καρέ που αποκάλυψε το protothema.gr δεν μπορεί να δώσει στοιχεία για την καταγωγή ή την ταυτότητα τους.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X