ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γέφυρα κατέρρευσε την ώρα που περνούσαν οχήματα (vid)

Διασώθηκαν δύο οδηγοί

Σοκ προκαλεί το βίντεο με την κατάρρευση της ξύλινης γέφυρας πάνω από ποτάμι στη νότια Νορβηγία, την ώρα μάλιστα που διερχόντουσαν αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα ένα αυτοκίνητο έπεσε στο νερό κι ένα φορτηγό εγκλωβίστηκε.

Στην διάσωση και ελικόπτερο

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε λίγο μετά τις 07:30 το πρωί για την κατάρρευση της γέφυρας την ώρα που περνούσαν το αυτοκίνητο και το φορτηγό και αμέσως στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση. Ένα ελικόπτερο συνέβαλε στη διάσωση και ανέσυρε τον εγκλωβισμένο οδηγό του φορτηγού, ενώ εκείνος στο ΙΧ κατάφερε να βγει μόνος του από το αυτοκίνητο.

Ο Άτλε Φόρμο, που ζει κοντά στη γέφυρα, είπε ότι άκουσε έναν «έντονο πάταγο». «Έτρεμε όλο το σπίτι, σήκωσα τα στόρια στο υπνοδωμάτιο και βλέπω ξαφνικά τη γέφυρα σωριασμένη στο ποτάμι», δήλωσε στο νορβηγικό δίκτυο TV2.

Η απόλυτη καταστροφή

Η μήκους σχεδόν 150 μ. γέφυρα συνδέει τη δυτική όχθη του ποταμού Gudbrandsdalslaagen με το χωριό Τρέτεν και εγκαινιάστηκε πριν από δέκα χρόνια. «Είναι απόλυτη η καταστροφή, εντελώς απίστευτο αυτό που συνέβη γιατί η γέφυρα είναι σχετικά καινούρια», δήλωσε ο δήμαρχος Τζον Χάλβορ Μιντματζέλι.

Σύμφωνα με τη Νορβηγική Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (ΝΟΑ) η γέφυρα είχε ελεγχθεί τον περασμένο χρόνο, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για την ασφάλεια τέτοιων κατασκευών. «Εμείς που ταξιδεύουμε στους δρόμους πρέπει να μπορούμε να εμπιστευόμαστε ότι είναι ασφαλής η διέλευση των γεφυρών», δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΟΑ, Ίνγκουν Χάνταγκαρντ στο νορβηγικό ειδησεογραφικό πρακτορείο NTB. H αρμόδια υπηρεσία για τη συντήρηση του οδικού δικτύου της χώρας διέταξε έρευνα για το παρ’ ολίγον μοιραίο περιστατικό.

ΠΗΓΗ: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X