ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Γάζα: Κατέρρευσε κτίριο όπου στεγάζονται Associated Press και Al Jazeera

Η Χαμάς προειδοποιεί με αντίποινα στο Τελ Αβιβ

Κτίριο 12 ορόφων στη Γάζα, όπου στεγάζονται τα γραφεία του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press, με έδρα τις ΗΠΑ και του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, με έδρα το Κατάρ, κατέρρευσε σήμερα, αφότου επλήγη από ισραηλινούς πυραύλους, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου είχε ειδοποιηθεί από πριν σχετικά με έναν επικείμενο ισραηλινό βομβαρδισμό, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Ρόιτερς και το κτίριο είχε εκκενωθεί. Στο κτίριο στεγάζονταν επίσης διαμερίσματα και άλλα γραφεία.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν το περιστατικό. Η Χαμάς προειδοποιεί με αντίποινα στο Τελ Αβιβ.

Ο Safwat al-Kahlout του Al Jazeera αντέδρασε στην καταστροφή του κτιρίου, μεταξύ άλλων, των γραφείων του Al Jazeera Media Network στην πόλη της Γάζας τονίζοντας τα εξής: «Δουλεύω εδώ και 11 χρόνια. Έχω καλύψει πολλές εκδηλώσεις από αυτό το κτίριο, έχουμε βιώσει πολλά. (Πριν από λίγο) τα πάντα εξαφανίστηκαν μόλις σε δύο δευτερόλεπτα. Όλοι οι συνάδελφοί μου, παρά τη θλίψη, δεν σταμάτησαν ούτε ένα δευτερόλεπτο - έψαχναν μια εναλλακτική λύση για να κρατήσουν την Al Jazeera στην κορυφή των ειδήσεων». Ο Harry Fawcett του Al Jazeera, ο οποίος μεταδίδει από την πόλη της Γάζας, πρόσθεσε: «Αυτή είναι μια πολύ προσωπική στιγμή για όλους μας. Η ιδέα ότι το κτίριο μας δεν είναι πια εκεί είναι εξαιρετική».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση