ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Συγγρού - Απεγκλωβίστηκαν 20 άτομα (vid)

Στο σημείο έχουν σπεύσει 12 οχήματα με 35 πυροσβέστες.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace, επί της λεωφόρου Συγγρού στον Νέο Κόσμο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανικός.

Είκοσι άτομα απεγκλωβίστηκαν συνολικά από τους πυροσβέστες ενώ τρεις μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Αττικό Νοσοκομείο, με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, λόγω των πυκνών καπνών που γέμισε το κτίριο.

Πρόκειται για δύο γυναίκες και έναν άνδρα, ο οποίος επιπλέον έχει και κάταγμα στο πόδι, το οποίο υπέστη πιθανότατα πάνω στον πανικό του.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον πρώτο όροφο, ή από δωμάτιο από το οποίο έλειπαν οι ένοικοι, ή από μικρή κουζίνα, ακριβώς δίπλα, που χωρίζεται με μεσοτοιχία.

 

 

 

Ωστόσο, λόγω του πυκνού καπνού, αρχικά φαινόταν ότι η πυρκαγιά ήταν στον 6ο όροφο.  Τα ακριβή αίτια θα διευκρινιστούν από την προανάκριση που διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η φωτιά εκδηλώθηκε στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου, πιθανόν σε μικρή κουζίνα, αλλά λόγω του πυκνού καπνού αρχικά φαινόταν ότι ήταν στον 6ο όροφο.

Από τους απεγκλωβισθέντες, οι τρεις κατέβηκαν μέσω κλιμακοφόρου οχήματος της Πυροσβεστικής, ενώ οι υπόλοιποι απομακρύνθηκαν με την βοήθεια των πυροσβεστών από το εσωτερικό κλιμακοστάσιο του ξενοδοχείου.

Στο τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Πηγή: kathimerini.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X