ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Φασισμός στην Ευρώπη: Όλοι οι φόβοι οδηγούν στη Ρώμη»

Το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο της Liberation

Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται σκληρό, ωστόσο, το πρωτοσέλιδο της ιστορικής Γαλλικής εφημερίδας «Liberation» λέει φωναχτά αυτό που οι περισσότεροι δεν τόλμησαν καν να ψελλίσουν από τη νύχτα της Κυριακής. Πως ο φασισμός επέστρεψε στην Ευρώπη!

Ο τίτλος «Φασισμός στην Ευρώπη: Όλοι οι φόβοι οδηγούν στη Ρώμη» και η φωτογραφία της Μελόνι με ένα σαρδόνιο χαμόγελο, δημιούργησαν ένα ιστορικό πρωτοσέλιδο. Ένα από τα πολλά που έχει δημιουργήσει η Γαλλική εφημερίδα. Το πρωτοσέλιδο αυτό είναι για το φύλλο της Τρίτης (27/09) και έχει ήδη γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ιταλία, έχει προκαλέσει έναν πολιτικό «σεισμό», με τα ακροδεξιά κόμματα σε όλη την Ευρώπη να πανηγυρίζουν και όλους τους υπόλοιπους να προβληματίζονται. Η αρχή έγινε από τη Σουηδία, όπου συντηρητική συμμαχία που συμπεριλάμβανε τους Σουηδούς Δημοκράτες, κόμμα που προέκυψε από το νεοναζιστικό κίνημα, σημείωσε εκλογική νίκη και έγινε η μεγαλύτερη παράταξη στη σκανδιναβική χώρα.

Την ίδια, ώρα βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς το ηχηρό 40% που απέσπασε η Μαρίν Λεπέν στο β' γύρο των γαλλικών εκλογών, αλλά και τη σταθερή ψήφο εμπιστοσύνης που λαμβάνουν το «Vox» και το «AfD» σε Ισπανία και Γερμανία αντίστοιχα, μια τάση που δείχνει ξεκάθαρα ότι τα νεοφασιστικά κόμματα ανεβαίνουν.

ΠΗΓΗ: reader.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X