ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έζησε 3,5 χρόνια σαν «ερωτική σκλάβα» του ISIS

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που με βίασαν...Πέρασα από τα χέρια 14 τζιχαντιστών».

Τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια τζιχαντιστών του ISIS αποκάλυψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες μια Κούρδισσα πρώην «σκλάβα του σεξ», καθώς ετοιμάζεται να καταθέσει εναντίον ενός από τους βιαστές της.

Η 28χρονη σήμερα Σάθα Σαλίμ Μπασάρ, που ανήκει στη θρησκευτική μειονότητα των Γιαζίντι, αιχμαλωτίστηκε τον Αύγουστο του 2014 στο Ιράκ μαζί με την μητέρα της, την αδελφή της και δύο νεότερους αδελφούς από σουνίτες εξτρεμιστές του ISIS, που την μεταχειρίστηκαν ως σκλάβα του σεξ, όπως και πάμπολλες άλλες συμπατριώτισσές της, μεταξύ των οποίων και η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Νάντια Μουράντ.

Στα τριάμισι χρόνια που διήρκεσε το μαρτύριό της οι δεσμώτες της την βίασαν αναρίθμητες φορές, την χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινη ασπίδα στη Συρία, ενώ είδε την καλύτερη φίλη της να πεθαίνει στο πεδίο της μάχης. Η Σάθα είπε στο Fox News ότι στην αρχή προσποιήθηκε ότι είναι η μητέρα του νεότερου αδελφού της -ηλικίας τότε μόλις τριών ετών- ελπίζοντας ότι θα γλίτωνε το βιασμό αν πίστευαν οι τζιχαντιστές του ISIS ότι δεν ήταν παρθένα. Μάταια όμως... Και οι 14, από τα χέρια των οποίων πέρασε, τη βίασαν ξανά και ξανά...

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που με βίασαν», είπε. «Πέρασα από τα χέρια 14 τζιχαντιστών».

Η κόλαση της πρώην «σκλάβας του σεξ» τέλειωσε στα τέλη του 2017 και τώρα ετοιμάζεται να καταθέσει τον ερχόμενο μήνα σε γερμανικό δικαστήριο εις βάρος ενός από τους βιαστές της, που δικάζεται στη χώρα προέλευσής του.

Η Σάθα ήταν ένα από τα 6.417 μέλη της μειονότητας του Γιαζίντι που απήγαγαν τα κτήνη του ISIS στο όρος Σιντζάρ του βορείου Ιράκ. Πολλοί εξ’ αυτών, ανάμεσά τους και τα αδέλφια της, εξακολουθούν να αγνοούνται. «Χρειαζόμαστε βοήθεια για να σώσουμε τους υπόλοιπους αγνοούμενους», εκλιπαρεί στη συνέντευξή της στο Fox News.

Τζιχαντιστές του ISIS είχαν μετατρέψει 7.000 Κούρδισσες Γιαζίντι σε «σκλάβες του σεξ»

Οι Γιαζίντι είναι μια θρησκευτική μειονότητα, η οποία ασπάζεται ένα συγκριτικό θεολογικό σύμπλεγμα τοπικών κουρδικών πίστεων, που περιέχει και ζωροαστρικά στοιχεία, καθώς και τμήματα του ισλαμικού σουφικού δόγματος. Από τα τέλη του 16ου και τις αρχές του 17ου αιώνα μουσουλμάνοι άρχισαν να κατηγορούν τους Γιαζίντι ως σατανιστές, λόγος για τον οποίο και οι τζιχαντιστές του ISIS προσπάθησαν να τους εξολοθρεύσουν. Δεκάδες χιλιάδες Γιαζίντι πήραν το δρόμο της προσφυγιάς τον Αύγουστο του 2015 για να γλιτώσουν τη σφαγή από τους τρομοκράτες του ISIS στο όρος Σιντζάρ. Αλλά περίπου 7.000 γυναίκες, ακόμη και ανήλικα κορίτσια έπεσαν στα χέρια τους και τις μετέτρεψαν σε σκλάβες του σεξ, ενώ σκότωσαν όλους τους άρρενες και τις ηλικιωμένες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις επιθεωρητών του ΟΗΕ, πάνω από 5.000 Γιαζίντι έπεσαν νεκροί από τα χέρια των τζιχαντιστών τη χρονιά εκείνη σε μια επίθεση που τα Ηνωμένα Έθνη χαρακτήρισαν «γενοκτονία».

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X