ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έξαλλος ο Φίλιππος με τον Χάρι και τη Μέγκαν - «Τι στο καλό κάνουν;»

Έχει ιδιαίτερη αδυναμία στον εγγονό του όμως η απόφασή του τον πλήγωσε βαθύτατα

Έξαλλος ήταν ο πρίγκιπας Φίλιππος με το Megxit, την απόφαση δηλαδή του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, κατηγορώντας τους ότι με αυτόν τον τρόπο δείχνουν ασέβια προς την βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο 98χρονος Δούκας του Εδιμβούργου ήταν πάντα ιδιαίτερα κοντά με τον εγγονό του, Χάρι και είναι «βαθιά πληγωμένος» με την απόφασή του να παραιτηθεί από μέλος της βασιλικής οικογένειας, σύμφωνα με τη The Sun.

Μάλιστα, οι τελευταίοι μήνες δεν ήταν εύκολοι για τον πρίγκιπα Φίλιππο, καθώς τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρείται με την υγεία του, με το τελευταίο περιστατικό να σημειώνεται κατά τη διάρκεια των Χριστουγένννων.

Πηγή ανέφερε στη The Sun ότι «το να πούμε ότι ο Δούκας είναι απογοητευμένος είναι λίγο. Είναι βαθύτατα πληγωμένος. Δεν μπορούσε να πιστέψει τι συνέβη. Πήρε εξαρχής το μέρος της βασίλισσας και κατηγόρησε τον Χάρι και τη Μέγκαν για έλλειψη σεβασμού. Το πρωταρχικό του ενδιαφέρον είναι πώς αυτό το γεγονός επηρεάζει τη βασίλισσα. Ο περισσότερος θυμός του Φίλιππου προέρχεται από το ότι βλέπει τη βασίλισσα στενοχωρημένη. Τι στο καλό κάνουν;».

Ο Φίλιππος που πέρασε μερικές μέρες στο νοσοκομείο στη διάρκεια των εορτών, περνάει πλέον χρόνο με τη σύζυγό του και βασίλισσα Ελισάβετ στο Νόρφολκ.

Μάλιστα, είχε ιδιαίτερη αδυναμία στον εγγονό του Χάρι και παρευρέθη στον γάμο του το 2018, παρόλο που την προηγούμενη μέρα είχε έναν σοβαρό τραυματισμό πέφτοντας στο μπάνιο.

Όμως ο Φίλιππος, θέλει μόνο ένα πράγμα. Να τηρούν όλοι το βασιλικό πρωτόκολλο. Και αυτός είναι και ο λόγος που πολλές φορές στο παρελθόν έχει έρθει σε ρήξη με αρκετά άτομα που θεωρεί ότι έβγαιναν εκτός ορίων.

Μία άλλη πηγή της The Sun αναφέρει ότι «δεν του άρεσε καθόλου το γεγονός ότι η Μέγκαν και ο Χάρι θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα από τα βασιλικά καθήκοντα. Είναι ένας άνθρωπος που ακόμα και άρρωστος, με προβλήματα υγείας και σχεδόν 100 χρονών, ακολουθεί κατά γράμμα και υπηρετεί το Στέμμα. Μάλιστα είναι και ένας άνθρωπος που θα πει αυτό που σκέφτεται και πιστεύει χωρίς να τον νοιάζει αν θα στενοχωρήσει κάποιους».

Ο Φίλιππος ήταν και από τους ανθρώπους που καλωσόρισαν με θέρμη τη Μέγκαν στη βασιλική οικογένεια και στήριξε από την πρώτη στιγμή την απόφαση του εγγονού του να την παντρευτεί και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για τον οποίο νιώθει βαθύτατα στενοχωρημένος.

Όμως η ανακοίνωσή του τον Αύγουστο του 2017 ότι αποσύρεται από τη δημόσια ζωή, λέγεται ότι πυροδότησε ακόμα περισσότερο το θέμα «Σάσεξ».

Ο Δούκας -τον οποίο συχνά αποκαλούσαν «Προστάτη» του Στέμματος- δεν είναι πλεόν τόσο ενεργός ούτε ο ρόλος του είναι τόσο αποφασιστικός σε διάφορα ζητήματα, πράγμα που σημαίνει ότι η Βασίλισσα έχασε έτσι έναν «φύλακά» της.

Την απόσυρση του Φίλιππου, μάλιστα, ακολούθησε η ξαφνική αποχώρηση του πιο έμπιστου συνεργάτη της Βασίλισσας.Πηγές του παλατιού λένε ότι αυτά τα δύο γεγονότα έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην απομάκρυνση του Χάρι και της Μέγκαν από την οικογένεια.

Μένει να δούμε τι θα γίνει στην αυριανή συνάντηση της βασίλισσας με τον Χάρι, αν θα υπάρξουν κυρώσεις λόγω Megxit και ποιο είναι το μέλλον του ζευγαριού.

Ο Χάρι βιάστηκε να πάρει την απόφαση να παραιτηθεί γιατί φοβόταν ότι η Μέγκαν «θα καταρρεύσει»

Ο πρίγκιπας Χάρι επίσπευσε τις διαδικασίες για την παραίτηση εκείνου και της συζύγου του από τα βασιλικά τους καθήκοντας, καθώς φοβόταν πως η Μέγκαν «θα καταρρεύσει».

Ο Δούκας του Σάσεξ ανησυχούσε ιδιαίτερα για την ψυχική κατάσταση της γυναίκας τους, αφού η ίδια φαινόταν πως είχε φτάσει στα όριά της.

Έτσι πήρε γρήγορα την απόφαση να παραιτηθούν από μέλη της βασιλικής οικογενείας και βιάστηκε να δημοσιεύσει και την απόφασή του, ώστε να επιστρέψει γρήγορα στον Καναδά όπου βρίσκεται ο γιος τους, Άρτσι και τώρα έχει πάει και η γυναίκα του.

protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X