ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εξαφάνιση – μυστήριο: Φόβοι πως ο 2χρονος Εμίλ μπορεί να έχει απαχθεί

Γαλλία - Πώς αυτό το 2 ετών αγοράκι είναι σαν να άνοιξαν οι Αλπεις και να το κατάπιαν

Αυξάνονται οι φόβοι πως ο 2χρονος Εμίλ μπορεί να έχει απαχθεί, μετά την εξαφάνισή του πριν από 3 ημέρες, ενώ βρισκόταν σε διακοπές με τους παππούδες του σε χωριό των Άλπεων.

Μετά από περισσότερες από 48 ώρες εντατικών ερευνών γύρω από το μικρό χωριό Λε Βερνέ, οι αρχές παραδέχθηκαν πως το αγόρι «θα έπρεπε να είχε βρεθεί» μέχρι τώρα εάν βρισκόταν εντός της περιμέτρου.

«Είναι 2,5 ετών, μπορούσε να διασχίσει μια μεγάλη απόσταση. Αλλά όλες οι έρευνες που έχουμε κάνει τις τελευταίες δύο ημέρες, θα έπρεπε να μας είχαν επιτρέψει να τον εντοπίσουμε» δήλωσε ο Marc Chappuis, ο αστυνομικός που είναι υπεύθυνος για το Alpes-de-Haute-Provence, όπου ο Εμίλ εξαφανίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο απαγωγής, ο εισαγγελέας Ρεμί Αβόν, δήλωσε στην ίδια συνέντευξη Τύπου: «Όλες οι υποθέσεις παραμένουν ανοιχτές, καμία δεν ευνοείται ή αποκλείεται. Δεσμευόμαστε να διεξάγουμε έρευνες σε όλα τα επίπεδα».

Μετά από τρεις ημέρες, ο δίχρονος Εμίλ εξακολουθεί να αγνοείται, με την αστυνομία να έχει πραγματοποιήσει έρευνες στα περίπου 20 σπίτια του μικρού χωριού των Άλπεων που περιβάλλεται από δάσος.

Καθώς οι φόβοι αυξάνονται, ο εισαγγελέας τόνισε ότι μέχρι στιγμής «κανένα στοιχείο δεν χαρακτηρίζει ένα ποινικό αδίκημα που πιθανόν να είναι η αιτία αυτής της εξαφάνισης». «Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένα αδίκημα, δεν υπάρχει κανένα πρόσωπο που να εμπλέκεται» τόνισε.

Αλλάζει ο τρόπος έρευνας 60 ώρες μετά την εξαφάνιση του Εμίλ - «Θα είναι πιο στοχευμένες»

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο, το σύστημα έρευνας θα προσαρμοζόταν για σήμερα, ώστε να είναι «πιο στοχευμένο». Η αστυνομία είχε ήδη επεκτείνει τη Δευτέρα την περιοχή έρευνας μήκους 5 χιλιομέτρων, καθώς δεν είχε βρεθεί κανένα ίχνος του αγοριού. Ένα ελικόπτερο, drones με θερμικές κάμερες και σκύλοι ανιχνευτές είχαν επιστρατευτεί για να βοηθήσουν. «Αναπτύσσουμε εξειδικευμένα μέσα για την ανίχνευση ιχνών και ενδείξεων και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της δικαστικής έρευνας».

Ο εισαγγελέας Ρεμί Άβον επιβεβαίωσε επίσης πως, παρά την εμφάνιση μαρτύρων, κανένα νέο στοιχείο «που θα μπορούσε να εξηγήσει την εξαφάνιση του μικρού Εμίλ» δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής. «Οι έρευνες αυτές θα συνεχιστούν αύριο (Τρίτη) σύμφωνα με μια κάπως διαφοροποιημένη πορεία, ιδίως με την αναζήτηση τοπικών στοιχείων» πρόσθεσε.

Καταθέσεις από όλους τους κατοίκους του χωριού και παρακολούθηση των τηλεφώνων

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι αρχές χθες στη συνέντευξη Τύπου, οι ερευνητές θα πάρουν καταθέσεις από όλους τους κατοίκους του χωριού, σε μια προσπάθεια να προσδιορίσουν τις κινήσεις του δίχρονου Εμίλ.

Παράλληλα, ο στρατηγός François Daoust, πρώην διευθυντής του IRCGN και της δικαστικής μονάδας της χωροφυλακής, πιστεύει ότι «η τηλεφωνική τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει πολύ». «Με βάση τις καταθέσεις όλων, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα χρονοδιάγραμμα όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό που υποτίθεται ότι συνέβη. Οι οριοθετήσεις θα μας δώσουν στη συνέχεια έναν ορισμένο αριθμό τηλεφώνων, τα οποία θα ελεγχθούν όλα» τόνισε.

Το χρονικό της εξαφάνισης του Εμίλ από χωριό των Άλπεων

Ο Εμίλ έπαιζε στον κήπο του σπιτιού των παππούδων του στο χωριουδάκι Λε Βερνέ στην περιοχή Άλπ-ντε-Οτ-Προβάνς το απόγευμα του Σαββάτου όταν εξαφανίστηκε. Η οικογένεια ετοιμαζόταν να φύγει από το σπίτι όπου διέμενε όταν ο Εμίλ εκμεταλλεύτηκε την απροσεξία των παππούδων του, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Όταν οι παππούδες του πήγαν να τον πάρουν για να τον βάλουν στο αυτοκίνητο, διαπίστωσαν πως είχε εξαφανιστεί.

Στη συνέχεια, ειδοποίησαν τις αρχές για την εξαφάνισή του στις 5:15 το απόγευμα του Σαββάτου και άρχισαν εντατικές έρευνες τόσο από την οικογένεια, από τους κατοίκους του χωριού αλλά και τις αρχές.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση