ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι τα κατάφεραν: Το χωριό που εμφάνισε ανοσία στον κορωνοϊό

Τελικά τι συμβαίνει;

Την ώρα που η χειμαζόμενη Ιταλία προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της από το ανηλεές χτύπημα του κορωνοϊού η επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ξεχωριστή περίπτωση ενός χωριού που εμφάνισε ανοσία στον ιό.

Ο λόγος για το χωριό Φερρέρα Ερμπονιόν, στην επαρχία Πάβια 50 χιλιόμετρα από το Μιλάνο, με χιλιάδες κατοίκους οι οποίοι εμφάνισαν ανοσία στον κορωνοϊό. Όλοι οι κάτοικοι κλήθηκαν εθελοντικά να κάνουν εξετάσεις αίματος σε κοντινό μικροβιολογικό εργαστήριο, ενώ ακόμα κι εκείνοι που δεν μπορούν να μεταβούν εκεί, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις εξετάσεις τους στο σπίτι.

Την ώρα που οι θεωρίες για το… ιδιαίτερο DNA των κατοίκων άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν ο δήμαρχος της περιοχής, Τζιοβάνι Φάσινα, θέλησε να προλάβει τους απανταχού ψεκασμένους αυτής της Γης και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Η εκτίμησή του είναι ότι η λύση του μυστηρίου κρύβεται στην υποδειγματική συμπεριφορά των κατοίκων που τήρησαν ευλαβικά τα μέτρα της καραντίνας:

«Πιστεύω ότι τα μηδενικά μας κρούσματα δεν οφείλονται στα γονίδιά μας. Είμαστε σαν όλους τους άλλους. Η Φερρέρα μπορεί να έχει ένα καλό εργαστήριο, αλλά αυτή η πρωτοβουλία δεν μπορεί να φέρει καμία διαγνωστική ή προγνωστική σημασία. Θα πρέπει να αποφευχθεί η δημιουργία μύθων και αβάσιμων προσδοκιών στον πληθυσμό.

Είμαι πεπεισμένος ότι πολλοί άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό, αλλά ανέπτυξαν λοίμωξη σε ασυμπτωματική μορφή. Θα μπορούσαμε να καθορίσουμε το ποσοστό του πληθυσμού που είναι άνοσο», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Πηγή: menshouse.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X