ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πυροβολισμοί στη Βιένη: Πληροφορίες για επτά νεκρούς (vid)

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Βιέννης καθώς υπήρξε επίθεση σε συναγωγή, καθώς και πυροβολισμοί σε άλλα σημεία της πόλης

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση από πολλούς ενόπλους.

Το Sputnic αναφέρει ότι έως και 7 τρομοκράτες μπορεί να βρίσκονται στους δρόμους της Βιέννης.

Η αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung αναφέρει ότι επίθεση έγινε στο δρόμο όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη συναγωγή της πόλης.

Σύμφωνα με το δίκτυο ΟΕ24, περίπου 50 πυροβολισμοί ερίφθηκαν στην μέση του δρόμου κοντά στη συναγωγή. Τα πυρά προήλθαν από πολυβόλο όπλο.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα, ένας αστυνομικός φρουρός στη συναγωγή πυροβολήθηκε και η κατάστασή του είναι σοβαρή.

Πληροφορίες κάνουν λόγο όμως για αρκετούς νεκρούς και τραυματίες. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο δράστης αυτοκτόνησε ανατινάζοντας ζώνη με εκρηκτικά.

Πληροφορίες κάνουν λόγο και για άλλους δράστες που διαφεύγουν.

Το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων μιλά για μία σύλληψη, επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.

Η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Ο επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας της Αυστρίας με tweet του τόνισε πως δεν είναι ξεκάθαρο αν η συναγωγή της Βιέννης ή τα γειτονικά γραφεία ήταν στόχος της ένοπλης επίθεσης, λέγοντας πως ήταν κλειστά την ώρα του συμβάντος.

Η ισραηλινή θρησκευτική κοινότητας στην Αυστρία κάλεσε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους, σύμφωνα με την Kronen Zeitung.

Ακούστε τους πυροβολισμούς από βίντεο στο Twitter:

protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X