ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επίθεση με τσεκούρι: «Ήταν σαν από θρίλερ, σαν από ταινία τρόμου...»

Συγκλονιστική μαρτυρία

«Ήταν σαν από θρίλερ, σαν από ταινία τρόμου. Εργαζόμενοι και πολίτες τρέχαμε να γλιτώσουμε». Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Ζουμπούλης, βρισκόταν το μεσημέρι της Πέμπτης στον 2ο όροφο της ΔΟΥ Κοζάνης, εκεί όπου συνέβη η πρωτοφανής επίθεση με τσεκούρι σε βάρος τεσσάρων συναδέλφων του. Μιλώντας στο ethnos.gr περιγράφει όσα έζησε και είδε ενώ παραλληλίζει το κλίμα που επικράτησε στην Εφορία με τις σκηνές θρίλερ που προβάλλονται στα διεθνή αστυνομικά δελτία, έπειτα από επιθέσεις ενόπλων σε δημόσιες υπηρεσίες.

«Εγώ εργάζομαι στον ημιόροφο, αλλά εκείνη την ώρα έτυχε να βρίσκομαι στον 2ο όροφο, στο γραφείο μιας συναδέλφου, που με κάλεσε για να συζητήσουμε κάποια υπηρεσιακά θέματα. Γύρω στις 13:15 ακούσαμε τσιρίδες από έξω, όπου βρίσκεται το τμήμα Εισοδήματος (Τμήμα Συμμόρφωσης και Σχέσεων με τους Εργαζόμενους). Είδα τον κόσμο να τρέχει για να σωθεί και έναν συνάδελφο σωριασμένο στην καρέκλα. Είχε χτυπηθεί στο κεφάλι και είχε χάσει τις αισθήσεις του. Εκείνες τις στιγμές δεν ξέρεις τι έχει συμβεί και τι πρέπει να κάνεις. Έψαξα με το μάτι γύρω μου να καταλάβω τι συνέβαινε και αν υπήρχαν άλλοι χτυπημένοι. Ο δράστης δεν ήταν στο οπτικό μου πεδίο. Τότε με άρπαξαν συνάδελφοι και τρέξαμε όλοι προς την έξοδο να σωθούμε. Μαζί ήταν και πολίτες», λέει και προσθέτει: «Επικρατούσε πανικός. Μια κατάσταση όπως βλέπουμε στο εξωτερικό κάποιον παράφρονα που εισβάλλει κάπου με ένα όπλο και αρχίζει να σκοτώνει».

Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙΑΣ και συνέλαβαν τον δράστη, οποίος στο μεταξύ είχε ακινητοποιηθεί από άλλους υπαλλήλους. «Μου είπαν πως τον ακινητοποίησε ο προϊστάμενος. Εγώ δεν το είδα. Με είχαν φυγαδεύσει», αναφέρει ο κ. Ζουμπούλης, ο οποίος είδε το πρόσωπο του δράστη όταν τον οδηγούσαν οι αστυνομικοί στο Τμήμα. «Δεν τον ήξερα, ούτε κάποιος άλλος συνάδελφος που ρώτησα. Δεν είχε προηγούμενα με την υπηρεσία. Ίσως κάποιες μικροοφειλές, αλλά σίγουρα δεν ήταν αυτό το κίνητρό του», είπε και εξήγησε: «Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συναδέλφων δεν ήρθε σε κανέναν διαπληκτισμό με κανέναν, ούτε ζήτησε κάτι από την υπηρεσία. Έδωσε κανονικά το όνομά του στην είσοδο, έκανε την θερμομέτρηση που προβλέπεται λόγω COVID και ανέβηκε στον 2ο όροφο, όπου εντελώς αναίτια άρχισε να χτυπάει με το τσεκούρι όποιον έβρισκε μπροστά του. Ήταν σαν από θρίλερ. Το μόνο που είπε είναι «Μη νομίζετε πως εσείς θα γλιτώσετε». Ακατάληπτα πράγματα, Ήταν σε παραφροσύνη. Ίσως κάπου έχανε ο άνθρωπος».

Ο πρόεδρος των Εφοριακών, μαζί με άλλους συναδέλφους του, επιχείρησε να επισκεφθεί τους τραυματίες στο νοσοκομείο Κοζάνης, αλλά δεν τους επιτράπηκε η είσοδος. «Μας είπαν πως οι δύο είναι σοβαρά, ο ένας περισσότερο. Οι άλλοι δύο δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα».

Το απόγευμα της Πέμπτης μέλη του Συλλόγου Εφοριακών αναμένεται να συναντήσουν τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος έσπευσε στην Κοζάνη, με αφορμή το αιματηρό περιστατικό. «Θα του θέσουμε τα ζητήματα ασφαλείας που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, βάζοντας τον εαυτό μας μπροστά προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους. Έχουν συμβεί πολλά και εδώ και σε άλλες περιοχές, κυρίως έξω, στα καταστήματα, στη διάρκεια προληπτικών ελέγχων. Έχουν καταγραφεί επιθέσεις, ξυλοδαρμοί, ακόμη και πυροβολισμοί στον αέρα. Τα έχουμε θέσει κατ΄ επανάληψη τα θέματα αυτά στην υπηρεσιακή και στην πολιτική ηγεσία, αλλά δεν έχουν ληφθεί σοβαρά ως σήμερα», τόνισε.

Την Παρασκευή, 17 Ιουλίου, οι εφοριακοί θα απέχουν από τα καθήκοντά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ σε έκτακτο συμβούλιο θα αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

ethnos.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X