ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εικόνες ντροπής: Έπλεναν γυμνή γυναίκα με λάστιχο

Ελλάδα – Ωρωπός: Μόνη και αβοήθητη ζει η 70χρονη

Μια εικόνα που προκαλεί οργή και αποτροπιασμό για την αχαρακτήριστη κίνηση των νοσηλευτών έχει προκαλέσει σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ άμεση ήταν και η αντίδραση του δημάρχου Ωρωπού.

Δύο νοσηλευτές από ασθενοφόρο εμφανίζονται να «πλένουν» με λάστιχο μια γυναίκα γυμνή πάνω σε μια κουβέρτα. Όλα αυτα σε κοινή θέα στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας.

Πρόκειται για νοσηλευτές που δεν ανήκουν στο ΕΚΑΒ, αλλά είναι μέλη πληρώματος του δημοτικού ασθενοφόρου, οι οποίοι ανήκουν σε εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος Ωρωπού.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Γιάννης Γιασημάκης αναφέρει:

«Ως άνθρωπος καταδικάζω απερίφραστα το απαράδεκτο συμβάν και αισθάνομαι αποτροπιασμό και ντροπή. Ως δήμαρχος έχω δώσει ήδη εντολή για κατεπείγουσα ΕΔΕ που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συνδημότες μου, ότι τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές απ’ όπου και αν προέρχονται σε θα μείνουν ατιμώρητες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία της.

«Μας είπε να την πλύνουμε» η δικαιολογία για την εικόνα ντροπής στον Ωρωπό

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για ό,τι έχει συμβεί» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο κ. Γιασημάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για μια 69χρονη γυναίκα για την οποία υπήρχαν καταγγελίες ότι είναι σε κακή κατάσταση και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί με τις πληροφορίες να εμφανίζουν την γυναίκα να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Όσον αφορά το ασθενοφόρο που παρενέβη είπε ότι «το όχημα ανήκει στον δήμο και τη διαχείριση έχει ιδιωτική εταιρεία»

Περιγράφοντας το περιστατικό είπε στην ΕΡΤ ότι «οι διασώστες έπεισαν τη γυναίκα ότι πρέπει να τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Όπως είπαν οι ίδιοι η γυναίκα ήταν πεσμένη στο πάτωμα μέρες πριν και έκανε εκεί τις σωματικές της ανάγκες. Οι διασώστες μας είπαν, επίσης, ότι έπρεπε να την πλύνουν και δεν υπήρχε πρόσβαση στο μπάνιο και κατά δήλωσή τους ήταν η γυναίκα που τους ζήτησε να την πλύνουν».

Για «άθλιο περιστατικό» έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, διευκρινίζοντας ότι με αυτό δεν σχετίζονται εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και συνολικά στο υπουργείο. «Οι διασώστες μας σώζουν καθημερινά συνανθρώπους μας και δεν έχουν σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές» πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του υπουργείου Υγείας επικοινώνησαν με τον Δήμαρχο Ωρωπού και ενημερώθηκαν λεπτομερώς για το συμβάν.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X