ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έβαλε «τουρκικά δόντια» - Θα χρειαστεί 30.000 για να τα διορθώσει

«Μοιάζω με τον Ross από το Friends»

Τα «τουρκικά δόντια» γνωστά και ως «δόντια Τουρκίας» μπορεί να προσελκύουν ολοένα και περισσότερο κόσμο, με σελέμπριτι και influencers να δηλώνουν «περήφανοι», όμως δεν χαίρονται όλοι για την απόφαση που πήραν, καθώς οι συνέπειες είναι σχεδόν μη αντιστρέψιμες.

Όπως αναφέρει η thesun.co.uk, η χρήστρια του TikTok @mdcov86 ανέβασε ένα βίντεο στην δημοφιλή εφαρμογή, τονίζοντας ότι είναι το χειρότερο πράγμα που έχει κάνει ποτέ στη ζωή της. Μάλιστα, πέρα από τους αφόρητους πόνους, αναφέρθηκε και στα αρνητικά σχόλια που δέχεται, τονίζοντας ότι «μοιάζω με τον Ross από το Friends».

Η γυναίκα είπε ότι πήγε στην Τουρκία τον Απρίλιο και πλήρωσε περίπου 7.000 ευρώ για να βάλει τα «τουρκικά δόντια», ενώ ταυτόχρονα έκανε αφαίρεση φρονιμιτών, όπως και κάποιων γενικά χαλασμένων δοντιών.

«Το πέρασα, μου έβαλαν τα δόντια την ημέρα που επέστρεφα στο σπίτι και όταν επέστρεψα, συνειδητοποίησα ότι ένα στο πίσω μέρος είχε ραγίσει». Τότε επικοινώνησε με τον οδοντίατρο στην Τουρκία και της είπε ότι δεν μπορεί να την εξυπηρετήσει άμεσα, γιατί έχει σε λίστα αναμονής πολλούς πελάτες.

Η TikToker λοιπόν, επισκέφθηκε τρεις διαφορετικούς γιατρούς στην Βρετανία -από όπου κατάγεται- και όλοι της είπαν ότι πλέον χρειάζεται 23.000 με 35.000 ευρώ, προκειμένου να διορθώσει τα δόντια της και χωρίς να εγγυάται ότι η κατάσταση θα επιδιορθωθεί πλήρως.

Τι είναι τα «τουρκικά δόντια»

Τα «τουρκικά δόντια» είναι μια νέα οδοντιατρική τάση που αναπτύσσεται στην Τουρκία και προσελκύει πολλούς influencers αλλά κυρίως Βρετανούς πολίτες, γιατί υπόσχεται ότι θα χαρίσει ένα λαμπερό λευκό χαμόγελο, με το κόστος να είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Όμως, έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά αποτυχίας, με τους οδοντιάτρους του Ηνωμένου Βασιλείου -όπου εντοπίζεται κυρίως το πρόβλημα- να προειδοποιούν για συνέπειες στην υγιεινή των δοντιών, που δεν μπορούν να αντιστραφούν.

Αυτή η αισθητική τάση, έχει γίνει δημοφιλής από τηλεπερσόνες όπως η Katie Price και ο Jack Fincham του «Love Island», περιλαμβάνει την τοποθέτηση θηκών ή όψεων πορσελάνης. Επίσης, η τάση αυτή υποτίθεται ότι αφήνει τους πελάτες με ένα χαμόγελο λαμπερό ανάλογο με αυτό των σταρ των Χόλιγουντ ενώ ήδη το αντίστοιχο hashtag #Turkeyteeth, κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει προβληθεί περισσότερες από 100 εκατομμύρια φορές.

@mdcov86 #turkeyteeth #whydididothis #worsemistake #viral #fyp ♬ Shootout - Izzamuzzic

Ο οδοντίατρος λοιπόν, τροχίζει τα δόντια και τους δίνει ένα κοφτερό σχήμα, ώστε πάνω τους να τοποθετηθούν θήκες, για να προσφέρουν «ένα λαμπερό χαμόγελο με κατάλευκα δόντια». Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη πρακτική εφαρμόζεται υπό κανονικές συνθήκες, μόνο σε χαλασμένα δόντια, καθώς λόγω του τροχίσματος επηρεάζεται το νεύρο.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X