ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δύσκολη νύχτα από την πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

Drone της πυροσβεστικής βρίσκεται στη Ζάκυνθο και πραγματοποιεί πτήσεις επιτήρησης στην ευρύτερη περιοχή

Δύσκολη νύχτα για την Ζάκυνθο καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στον Κοιλιωμένο απείλησε το χωριό Αγαλά, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις τεράστιες φλόγες. Όλοι οι κάτοικοι του χωριού βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς υπάρχει κίνδυνος η πυρκαγιά να φτάσει στο χωριό.

«Σύμμαχος» των πυρκαγιών είναι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο νησί και φτάνουν τα 6-7 μποφόρ. Πάνω από 120 πυροσβέστες με 28 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρου τμήματος της ΕΜΑΚ, υδροφόρες, εθελοντές και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη προσπαθούν να κρατήσουν τις πυρκαγιές μακριά από τα χωριά.

Παρά την ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών, και το γεγονός ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν από τη Θεσσαλία και την Αθήνα, η εστία που βρίσκεται πάνω από τα χωριά Καλλιθέα και Πηγαδάκια συνεχίζει να κατακαίει μεγάλες εκτάσεις. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, το πρωί του Σαββάτου η εικόνα ήταν ελαφρώς καλύτερη κοντά στο Καπελέτι, ενώ το θετικό είναι πως δεν απειλούνται σπίτια.

Επιτήρηση από drone της πυροσβεστικής

Μη στελεχωμένο αεροσκάφος του Πυροσβεστικού Σώματος τύπου EOS mini UAV SYSTEM* βρίσκεται στη Ζάκυνθο και πραγματοποιεί πτήσεις επιτήρησης στην ευρύτερη περιοχή ενώ θα παραμείνει και θα επιχειρεί σε 24ωρη βάση για τις επόμενες μέρες. Η εικόνα από την κάμερα του αεροσκάφους θα μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος, καθ´ όλη τη διάρκεια της πτήσης του.

Οι πτήσεις μη στελεχωμένων αεροσκαφών του Π.Σ. και της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ενταχθεί από φέτος, στα επιχειρησιακά σχέδια του Πυροσβεστικού Σώματος, κατά την αντιπυρική περίοδο, ως εργαλείο έγκαιρου εντοπισμού δασικών πυρκαγιών. Οι περιοχές επιτήρησης και το πρόγραμμα των αποστολών, προσδιορίζονται με βάση το βαθμό επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενώ συμπληρωματικά λαμβάνεται υπόψη το ιστορικό των περιοχών που στο παρελθόν έχουν εκδηλωθεί συχνές πυρκαγιές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X