ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μυστηριώδης εξαφάνιση του μικρού Εμίλ - Ελπίζουν σε θαύμα οι γονείς

Δύο μήνες από την εξαφάνιση του μικρού Εμίλ στη Γαλλία

Πέπλος μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την εξαφάνιση του μικρού Εμίλ στη Γαλλία, ο οποίος αγνοείται από τις 8 Ιουλίου. Το μόλις δυόμιση ετών αγόρι έκανε διακοπές με μέλη της οικογένειάς του στο σπίτι των παππούδων του από την πλευρά της μητέρας του, στο μικρό χωριό Βερνέ στις γαλλικές Άλπεις όταν χάθηκε ξαφνικά το απόγευμα του Σαββάτου, 8 Ιουλίου, χωρίς έκτοτε να δώσει σημεία ζωής, παρά τις εκτεταμένες έρευνες της χωροφυλακής με την συνδρομή εθελοντών, σκύλων ανιχνευτών και ελικοπτέρων.

Οι ελπίδες για τον εντοπισμό του μικρού Εμίλ αναπτερώθηκαν όταν έγινε γνωστό πως οι Αρχές το πρωί της Δευτέρας ζήτησαν να πραγματοποιηθούν έρευνες σε κατοικία του χωριού που απέχει μόλις εκατό μέτρα από την κατοικία των παππούδων του παιδιού. Όπως δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV ο δήμαρχος του Βερνέ, Φρανσουά Μπαλίκ, από το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, 12 Σεπτεμβρίου, διεξήχθησαν έρευνες σε κατοικία του χωριού που βρίσκεται πολύ κοντά στην κατοικία των συγγενών του Εμίλ. Στην κατοικία γίνονται τους τελευταίους μήνες οικοδομικές εργασίες και μετά την εξαφάνιση του αγοριού ανιχνευτής ήχου είχε δώσει σήμα για «ανωμαλία» σε πλάκα τσιμέντου του κτηρίου. Συνεργεία έσπασαν με κομπρεσέρ την μπέτινη πλάκα υπό το βλέμμα δεκάδων ανδρών της χωροφυλακής αλλά, δυστυχώς, σύμφωνα με τον δήμαρχο και τον τοπικό εισαγγελέα και αυτές οι τελευταίες έρευνες δεν απέδωσαν καθώς δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο στην οικοδομή. Μάλιστα, δόθηκε η εντολή να προχωρήσουν οι εργασίες που είχαν διακοπεί εξαιτίας των ερευνών. Η κατοικία ανήκει σε ζευγάρι Γάλλων που την επισκέπτεται μόνο τους θερινούς μήνες.

Οι γονείς του μικρού Εμίλ ελπίζουν σε ένα θαύμα

Αν και ο καιρός περνά το μυστήριο με την εξαφάνιση του μικρού Εμίλ στη Γαλλία δεν φαίνεται πως βρίσκει απαντήσεις, γράφει η le Figaro. Δύο μήνες μετά την ανεξήγητη εξαφάνιση οι Αρχές εξακολουθούν να ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα ενώ οι κάτοικοι του χωριού έχουν όλοι δώσει καταθέσεις και έχουν ερευνηθεί οι κατοικίες τους. Ο μικρός Εμίλ έπεσε θύμα απαγωγής, τον άρπαξε αρπακτικό πουλί καθώς απομακρύνθηκε μέσα στο δάσος ή έπεσε θύμα τροχαίου και ο οδηγός φρόντισε να «σβήσει» κάθε ίχνος του παιδιού;

Από την πλευρά τους οι νεαροί γονείς του Εμίλ, βαθιά θρησκευόμενοι καθολικοί αν και μέχρι πρότινος παρέμεναν σιωπηλοί και δεν είχαν προχωρήσει σε δημόσιες δηλώσεις μίλησαν για πρώτη φορά στις 29 Αυγούστου στο περιοδικό Famille Chretienne (Χριστιανική Οικογένεια). Ο 26χρονος Κολομπάν, μηχανικός στο επάγγελμα και η 20χρονη Μαρί, παιδί μιας πολύτεκνης οικογένειας με 9 αδέλφια, αποκάλυψαν πως επέλεξαν το εβδομαδιαίο χριστιανικό περιοδικό να μιλήσουν για πρώτη φορά δημόσια για την εξαφάνιση του Εμίλ επειδή τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης συκοφαντούν την οικογένεια και εστιάζουν στο γεγονός πως οι γονείς είναι «καθολικοί και έχουν δεσμούς με την άκρα δεξιά στη Γαλλία». Οι γονείς του Εμίλ μέσω του περιοδικού ευχαρίστησαν όλους τους ανώνυμους που τους στέλνουν μηνύματα στήριξης και προσεύχονται για να βρεθεί ο Εμίλ ζωντανός.

Στις 7 Σεπτεμβρίου, παραμονή της γιορτής της Παρθένου Μαρίας, μέσω της σελίδας «Prions pour Emile» (Ας προσευχηθούμε για τον Εμίλ), την οποία δημιούργησαν εθελοντές στο Facebook μετά την εξαφάνιση του μικρού αγοριού, οι γονείς του Εμίλ δήλωσαν πως ελπίζουν σε ένα θαύμα. Η 20χρονη Μαρί και ο 26χρονος Κολομπάν ευχαρίστησαν όσους προσεύχονται για να βρεθεί ζωντανός ο γιος τους και έγραψαν πως η αγωνία της προσμονής είναι δίχως τέλος. Η σελίδα δημιουργήθηκε αμέσως μετά την εξαφάνιση του Εμίλ και μέχρι σήμερα αποτελείται από 17.000 μέλη, που οργανώνουν λειτουργίες για την εύρεση του παιδιού σε ναούς και παρεκκλήσια σε ολόκληρη τη Γαλλία.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση