ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Αστυνομικοί γονάτισαν μπροστά σε διαδηλωτές (vid)

Έγινε viral στα social media

Viral έγινε στα social media το βίντεο με τους 60 αστυνομικούς που γονατίζουν μπροστά στους διαδηλωτές στη Βόρεια Καρολίνα καθώς 14 χιλιάδες χρήστες το είδαν στο Twitter ενώ στο Facebook έγραψαν τα σχόλιά τους 15 χιλιάδες χρήστες.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν τα οξυμένα πνεύματα, εξήντα αστυνομικοί αποφάσισαν την Δευτέρα να γονατίσουν μπροστά στους διαδηλωτές στη Βόρεια Καρολίνα, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα τους για δικαιοσύνη μετά τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από τον λευκό αστυνομικό Ντέρεκ Τσόβιν.

Το στιγμιότυπο που κατέγραψε ο φακός στην πόλη Φάγιετβιλ διήρκεσε περίπου 30 δευτερόλεπτα με τους αστυνομικούς να θέλουν να δείξουν ότι κατανοούν τον πόνο που βιώνει η κοινότητα και το έθνος σχετικά με τον ρατσισμό.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ορισμένοι και από τις δύο πλευρές, δηλαδή την αστυνομία και τους διαδηλωτές, συγκλονίστηκαν από την ισχυρή αυτή κίνηση.

«Οι διαδηλωτές αρχικά τρελάθηκαν όταν τους ζητήθηκε να κάνουν πίσω. Αλλά τότε οι αστυνομικοί γονάτισαν» έγραψε στο Facebook ένας χρήστης επισημαίνοντας ότι «άνδρες και γυναίκες άρχισαν να κλαίνε και στη συνέχεια προσεκτικά κατευθύνθηκαν προς τους αστυνομικούς για να τους σφίξουν τα χέρια».

«Αυτές είναι στιγμές που θα μείνουν στην ιστορία και θα διδάξουν τις μελλοντικές γενιές», τόνισε η χρήστης Μιμάκο Μόνικα στο Facebook.

protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X