ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δολοφονία Καρολάιν: Ισόβια και 11,5 χρόνια στον Μπάμπη

«Από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν γίνει στον κόσμο»

Σε ομόφωνη απόφαση για ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, όπως και σε πρώτο βαθμό, κατέληξε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Αυτό σημαίνει ότι ο καταδικασθείς ως συζυγοκτόνος πρωτοδίκως είναι αντιμέτωπος με ισόβια και πολυετή κάθειρξη. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος απουσιάζει και σήμερα από τη δικαστική αίθουσα.

Το δικαστήριο με απόφασή του επί των ποινών διατήρησε τις πρωτοδίκες ποινές που είχαν επιβληθεί στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. ΄Έτσι ο κατηγορούμενος καταδικάσθηκε και πάλι σε ισόβια κάθειρξη, σε πρόσκαιρη ποινή 11 ετών και 6 μηνών και συνολική χρηματική ποινή ύψους 21.000 ευρώ.

Η απόφαση δικαστών και ενόρκων του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου περί ενοχής αφορά στη δολοφονία της συζύγου του Κάρολαιν Κράουτς, τη θανάτωση της σκυλίτσας της οικογένειας, την ψεύδη καταγγελία και την ψεύδη κατάθεση κατ’ εξαλουθηση. Τα συγκεκριμένα, εγκλήματα τελέστηκαν τον Μάιο του 2021.

Από την πλευρά της η υπεράσπιση του ζήτησε από το δικαστήριο να του αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου. «Ήταν φιλόζωος, άριστος μαθητής και καλό παιδί», είπαν οι συνήγοροι της υπεράσπισης με τον εισαγγελέα να αντιτείνει λέγοντας τα εξής: «Ο ισχυρισμός περί αναγνωρίσεως ελαφρυντικής περίστασης είναι αυτοτελής ισχυρισμός και για να γίνει δεκτός πρέπει να είναι ορισμένος και να προβάλλονται στο πλαίσιο του συγκεκριμένα περιστατικά. Θα πρέπει να υπάρχω συνειδητή νομοταγής διαβίωση του δράστη. Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με την πρωτοβάθμια απόφαση όταν είχε αγοραστεί ένα οικόπεδο με χρήματα κυρίως της οικογένειας του θύματος, αλλά μπήκε στο όνομα του δράστη. Επίσης είχε γίνει ένα εργολαβικό συμβόλαιο και εργοδότες τέθηκαν και οι δυο σύζυγοι, ενώ ήταν στην κυριότητα τη δίκη του. Την κατέστησε αντικείμενο υποχρεώσεων χωρίς να έχει κυριότητα επί του οικοπέδου. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναγνώρισης αυτού του ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο».

Ακόμη ο εισαγγελέας αναφέρθηκε στις προπαρασκευαστικές του εγκλήματος πράξεις τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Έδρασε με ένα τρόπο πρωτοφανή. Είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν γίνει στον κόσμο. Ζήτησε να κάνει συνεδρίες με την ψυχολόγο αφού είχε κάνει το έγκλημα και δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ».

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση