ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δολοφονία Ελένης - «Τη βασάνισαν πριν τη σκοτώσουν...»

Τι κατέθεσε ο ιατροδικαστής

Τρία βέβαια χτυπήματα διαπίστωσε ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος, στη σορό της Ελένης Τοπαλούδη, προτού εκείνη πεθάνει.

«Παραλάβαμε τη σορό ενός αγνώστου ατόμου. Από την εικόνα της σορού δεν υπήρξε άμεση σύνδεση με εγκληματική πράξη. Μας έκανε εντύπωση η παντελής ένδεια ρούχων. Ήταν πάνω της μόνο ο στηθόδεσμος, πρόχειρα τοποθετημένος. Έφερε πολλά τραύματα στην πρόσθια επιφάνεια, σχεδόν όλα μεταθάνατια και λίγα περιθανάτια οπότε και πάλι δε σήμαινε εγκληματική ενέργεια. Αυτό που μας χτύπησε καμπανάκι ήταν οι χαρακιές που βρήκαμε στον τράχηλο. Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει από την πτώση ή τα χτυπήματα στα βράχια. Αυτές οι χαρακιές έγινε προθανάτια με μαχαίρι, δίνοντας την εντύπωση της απειλής» δήλωσε ο κ. Κοτρέτσος ενώ λίγο αργότερα απάντησε στην εισαγγελέα ότι «προφανέστατα θα μπορούσαν να τη σκοτώσουν με το μαχαίρι αν ήθελαν».

«Υπήρξαν σημάδια απόπειρας στραγγαλισμού με τα χέρια αλλά δεν επήλθε ασφυξία και θάνατος από αυτό» συνέχισε και εξήγησε έπειτα ότι αν ήταν παρατατεμάνος ο στραγγαλισμός ή αν ερεθιζόταν συγκεκριμένο σημείο στο λαιμό του θύματος, θα είχε πεθάνει. «Η ασφυξία είναι απειλή μεγαλύτερη από το μαχαίρι γιατί ο κίνδυνος είναι άμεσος. Είναι πρωτόγνωρο ένστικτο, νιώθεις ότι πεθαίνεις» υπογράμμισε

«Την χτύπησαν στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού και της έσκισαν το αυτί. Αυτά είναι τα βέβαια εν ζωή τραύματα» συνέχισε.

Τη στιγμή αυτή ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, φώναξε «το βασάνισαν το παιδί μου, πείτε το, βασανιστήρια του κάνανε».

Σε ερώτηση της προέδρου για το πώς προήλθε ο θάνατος της άτυχης φοιτήτριας, ο ιατροδικαστής ανέφερε «Το χτύπημα στο κεφάλι ήταν πολύ βαρύ, προκάλεσε κάταγμα στο κρανίο και εγκεφαλική αιμορραγία και ίσως προκάλεσε το θάνατο. Ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος αλλά δεν ξέρουμε αν θα τα κατάφερνε ακόμα και αν πήγαινε στο γιατρό. Θα ήταν σε λιπόθυμη κατάσταση και εύκολα κανείς θα πίστευε ότι είναι νεκρή. Τελική αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός» τόνισε.

«Δεν αποκλείω ότι θα μπορούσε να ανακτήσει τις αισθήσεις της σε όλο το διάστημα αλλά δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα. Όσο περνούσε η ώρα η βύθιση των αισθήσεων γινόταν εντονότερη και πιο μόνιμη» είπε ερωτηθείς αν είχε τις αισθήσεις της η φοιτήτρια.

«Δεν υπήρχε στη σορό της Ελένης κανένα σημάδι ότι σύρθηκε για να πεταχτεί ή μεταφέρθηκε με βίαιο τρόπο» υπογράμμισε. «Η απουσία οποιουδήποτε τέτοιου σημαδιού με κάνει να πιστεύω ότι δεν ήταν ένας αυτός που τη μετέφερε» τόνισε ο κ. Κοτρέτσος.

Σε αυτό το σημείο η εισαγγελέας σήκωσε και τους δύο κατηγορούμενους και τους ρώτησε το ύψος τους σημειώνοντας ότι η Ελένη ήταν ψηλότερη από εκείνους.

«Πέφτοντας στο νερό, μη έχοντας τις αισθήσεις της, θα πρέπει να έμεινε λίγα μόνο λεπτά ζωντανή, το ανώτερο μισή ώρα» εκτίμησε ο ιατροδικαστής.

Η εισαγγελέας επικαλέστηκε τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου Α.Λ. ότι η Ελένη ανέκτησε τις αισθήσεις της όσο ήταν στο φορτηγό, ρώτησε τον μάρτυρα αν αυτό σημαίνει ότι θα έμενε περισσότερες ώρες ζωντανή μέσα στο νερό και ο κ. Κοτρέτσος είπε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί κάτι τέτοιο.

«Αν την είχαν παρασύρει τα ρέματα μπορεί και να μη βρίσκαμε ποτέ το σώμα. Μετά από λίγο θα βυθιζόταν» τόνισε ο ιατροδικαστής, απαντώντας στις ερωτήσεις της εισαγγελέως.

«Αν το βρίσκαμε αργότερα θα είχαμε μόνο τα κατάγματα στο κεφάλι και τότε θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι έπεσε μόνη της από τα βράχια».

«Δεν μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα για το πόσα χτυπήματα έγιναν με το σίδερο, λόγω της παραμονής του σώματος στο νερό» είπε ο κ Κοτρέτσος απαντώντας σε ερώτηση της εισαγγελέως αν πρόκειται για ένα ή περισσότερα χτυπήματα με το αντικείμενο.

Κατά την εξέταση του μάρτυρα η εισαγγελέας ρώτησε αν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης -δηλαδή οι χαρακιές και τα σημάδια στραγγαλισμού, συνηγορούν υπέρ του βιασμού και ο κ. Κοτρέτσος αποφάσισε καταφατικά. «Αν υπήρχε συναίνεση για ερωτική πράξη, δεν θα είχαμε ακινητοποίηση, χτυπήματα και απόπειρα στραγγαλισμού» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: reader 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση