ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δίκη Τοπαλούδη: Μιλούσε για την νεκρή φίλη της και ο κατηγορούμενος γελούσε!

Ξέσπασμα εισαγγελέως: «Γελάτε κύριε, γελάτε συνεχώς... Είστε προκλητικός να γελάτε για κάτι τόσο τραγικό»

«Η Ελένη ήταν το καλύτερο άτομο που είχα γνωρίσει ποτέ. Την αγαπούσα πολύ. Δεν ήταν καχύποπτη, δεν μπορούσε να πει ψέματα, όπως και εγώ…». Με αυτά τα λόγια αναφέρθηκε σήμερα στην «κολλητή» της, την αδικοχαμένη Ελένη Τοπαλούδη η πιο στενή φίλη της άτυχης φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (τμήμα Μεσογειακών Σπουδών), καταθέτοντας στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για την συγκεκριμένη υπόθεση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η νεαρή κοπέλα είναι το τελευταίο άτομο που είχε μιλήσει με την 21χρονη Ελένη Τοπαλούδη στο τηλέφωνο, πριν η άτυχη κοπέλα δολοφονηθεί και η σορός της βρεθεί στην ερημική παραλία της Ρόδου το Νοέμβριο του 2018. Εμφανώς στρεσαρισμένη από την αρχή της κατάθεσής της, η μάρτυρας ανάφερε πως γνώρισε την Ελένη το 2015 στην Ρόδο, ούσες και οι δυο φοιτήτριες και έκτοτε όταν η ίδια έφυγε από το νησί συνέχισαν να μιλάνε μέσω τηλεφώνου.

Η μάρτυρας δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από την πρόεδρο του δικαστηρίου αλλά και την εισαγγελέα της έδρας για την Ελένη, την προσωπικότητά της, τις σκέψεις της και τα συναισθήματά της. Και κυρίως για το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συζήτησης, διάρκειας 1,5 ώρας, που είχε η μάρτυρας με την 21 φοιτήτρια το μοιραίο βράδυ που φέρεται, κατά τη δικογραφία, να δολοφονήθηκε από τους δυο νεαρούς κατηγορουμένους της υπόθεσης, αφού πρώτα βιάσθηκε στο εξοχικό σπίτι του ενός εξ αυτών, του 21χρονου Ροδίτη.

«Μιλούσαμε το βράδυ στο τηλέφωνο. Μου είπε ότι ήθελε να φάει και πως δεν είχε κανονίσει κάποια έξοδο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης μου έδινε την εντύπωση ότι μιλούσε και με κάποιο άλλο πρόσωπο με μηνύματα. Ενώ μιλούσαμε χτύπησε η πόρτα. Της είπα να μην ανοίξει και εκείνη μου απάντησε ότι θα είναι το παιδί που είχε γνωρίσει. Μου είχε πει ότι το όνομά του ήταν Αλέξανδρος και πως είχαν συνευρεθεί μαζί του μια φορά. Θυμάμαι που μου είπε πως θα πηγαίνανε για σουβλάκι μιας και πεινούσε. Με έκλεισε και εγώ της είπα να προσέχει». Να σημειωθεί ότι ο νέος που είχε γνωρίσει η Ελένη και στον οποίο αναφέρθηκε σήμερα η φίλη της στο δικαστήριο είναι, κατά τη δικογραφία, ο δεύτερος εκ των κατηγορουμένων, ηλικίας 20 ετών.

Πρόεδρος: Τι σας είχε πει για τον Αλέξανδρο η Ελένη;

Μάρτυρας: Ότι είχανε συνευρεθεί μαζί του μια φορά.

Πρόεδρος: Σας είπε ποιος της έστελνε τα μηνύματα εκείνο το βράδυ;

Μάρτυρας: Μου είπε πως «είναι το παιδί που σου είχα πει» και ότι εφόσον ήθελε να φάει θα πήγαιναν για φαγητό σε μαγαζί που ήταν κοντά στο σπίτι της, στο κέντρο της Ρόδου. … Μετά τις 12 κλείσαμε το τηλέφωνο. Έπειτα εγώ κοιμήθηκα. Η Ελένη μου έστειλε ένα μήνυμα μετά που μου έλεγε: «πάρε με τηλ. σε μια ώρα». Το είδα το πρωί γιατί κοιμήθηκα.

Πρόεδρος: Γνωρίζετε αν είχε κάποια σταθερή σχέση η φίλη σας;

Μάρτυρας: Όχι, δεν είχε

Πρόεδρος: Σας είπε που ήταν εκείνη την ημέρα πριν βγει με τον Αλέξανδρο;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις της έδρας αναφορικά για τα όσα φέρεται να βιώσει η άτυχη Ελένη ένα χρόνο πριν τη δολοφονία της (περιστατικό βιασμού), η νεαρή γυναίκα τόνισε στο δικαστήριο πως η φίλη της μετά από αυτό το γεγονός της είχε εκμυστηρευτεί ότι «κάτι φοβόταν». Ωστόσο, όπως είπε η μάρτυρας «δεν μιλούσε καθαρά» και ή ίδια δεν μπορούσε να γνωρίζει τι ακριβώς συνέβαινε.

Λαμβάνοντας τον λόγο η εισαγγελέας της έδρας, έθεσε στη φίλη της Ελένης σωρεία ερωτήσεων, παρατηρώντας μάλιστα ότι είναι ιδιαίτερα φειδωλή στις απαντήσεις της προς το δικαστήριο και πως αναφέρει συνεχώς «δεν θυμάμαι, ότι είχα πει τότε». «Έπαθα μεγάλο σοκ και η μνήμη μου δεν είναι καλά. Έχουν διαγραφεί αρκετά πράγματα» απάντησε η νεαρή κοπέλα.

Εισαγγελέας: Επειδή λέτε συνεχώς ότι δεν θυμάστε, θέλω να σας πω ότι θα πρέπει να θυμηθείτε καλύτερα. Χάθηκε μια ζωή. Ήσασταν η καλύτερή της φίλη. Φοβάστε κάτι; Αισθάνεστε περίεργα;

Μάρτυρας: Όχι καλά είμαι

Εισαγγελέας: Πάντως στις αρχικές καταθέσεις σας δεν τα έχετε πει έτσι. Έχετε πει και άλλα πράγματα.

Μάρτυρας: Δε θυμάμαι

Εισαγγελέας: Καταλαβαίνω ότι δεν θέλετε να μιλήσετε Εξακολουθώ να πιστεύω ότι φοβάστε…

Μάρτυρας: Δεν φοβάμαι απλά με έχετε αγχώσει με τον τρόπο σας. Δεν είναι ότι δε θέλω να μιλήσω, σας απαντάω

Εισαγγελέας: Ήταν χαρούμενη που η φίλη σας είχε γνωρίσει τον Αλέξανδρο;

Μάρτυρας: Ουδέτερη θα έλεγα, η Ελένη ήθελε να κάνει μια σωστή σχέση.

«Ξέσπασε σε κλάματα»

Όταν, δε, η εισαγγελέας κάλεσε εκ νέου τη μάρτυρα να μιλήσει για την Ελένη, επισημαίνοντας της, εκ νέου, πως πρέπει να μιλήσει, εκείνη ξέσπασε σε κλάματα λέγοντας στο δικαστήριο: «Την αγαπούσα πολύ. Ήταν το καλύτερο παιδί που έχω γνωρίσει ποτέ μου».

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις της εισαγγελέως σχετικά με τους ισχυρισμούς των δυο κατηγορουμένων ότι η άτυχη Ελένη είχε συναινέσει να συνευρεθεί ερωτικά μαζί τους και ότι είχε αποστείλει και σε έναν εξ αυτών και σχετικό μήνυμα, η μάρτυρας είπε: «Λένε τόσο κακά για την Ελένη; Δεν το γνωρίζω αλλά δεν μπορώ να το πιστέψω. Η Ελένη δεν ήταν τέτοιο κορίτσι, ούτε ψέματα δεν μπορούσε να πει σαν και εμένα. Για αυτό είχαμε ταιριάξει πολύ.

Εισαγγελέας: Έχετε πει ότι η Ελένη είχε καλή γνώμη για τον Αλέξανδρο …

Μάρτυρας: Της φαίνονταν καλός, αυτό μου είχε πει. Ότι έδειχνε καλό παιδί.

Εισαγγελέας: Είστε προκλητικός

Στο σημείο αυτό, ο 20χρονος κατηγορούμενος που άκουγε την κατάθεση της μάρτυρος χαμογέλασε και αυτό προκάλεσε το ξέσπασμα της εισαγγελέως: «Γελάτε κύριε, γελάτε συνεχώς. Είστε προκλητικός να γελάτε για κάτι τόσο τραγικό. Σας δείχνουν όλα τα κανάλια να γελάτε…. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό, αυτό το βλέπω πρώτη φορά…». Τότε, από το ακροατήριο ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη ακούστηκε να λέει: «Έτσι παρέσερνε και άλλα κοριτσάκια...».

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της η νεαρή κοπέλα, τόνισε ότι η Ελένη μετά από ένα χωρισμό που είχε αλλά και μετά το περιστατικό με τον βιασμό, ήταν πολύ πεσμένη ψυχολογικά και είχε γίνει απόμακρη. «Η Ελένη δεν ήταν καχύποπτη σε καμία περίπτωση δεν ήταν κακός άνθρωπος. Πίστευε πως ο κόσμος είναι καλός», είπε η μάρτυρας.

Λαμβάνοντας τον λόγο η πολιτική αγωγή τόνισε ότι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων περί συναίνεσης του θύματος σε σεξουαλική συνεύρεση μαζί τους προσβάλλουν την μνήμη της αδικοχαμένης κοπέλας.

Είχε προηγηθεί στο δικαστήριο, η κατάθεση μάρτυρα, εργαζόμενου στη Ρόδο, ο οποίος είχε δει τους δυο κατηγορούμενους και την άτυχη Ελένη στο βανάκι του 21χρονου Ροδίτη, κοντά σε μαγαζί που πουλούσε σουβλάκια, μακριά όμως από την πόλη της Ρόδου, στη περιοχή Κάλαθος. «Είχαν παρκάρει έξω από το σπίτι μου. Είδα το φορτηγάκι. Ήταν η κοπέλα, ο άλλος κατηγορούμενος και ο Ροδίτης. Ο Αλέξανδρος ήταν στη θέση του οδηγού, η κοπέλα στην θέση του συνοδηγού, ο Μανώλης (ο Ροδίτης κατηγορούμενος) ήταν έξω από το αμάξι. Νομίζω ότι ήταν ευδιάθετοι. Το φορτηγάκι ήταν εκεί για δέκα περίπου λεπτά», ανάφερε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Τους ρωτήσατε τι κάνανε εκεί;

Μάρτυρας: Δεν τους ρώτησα όχι, δεν είδα κάτι ύποπτο.

Πρόεδρος: Κρατούσαν φαγώσιμα (σουβλάκια);

Μάρτυρας: Όχι δεν κρατούσαν. Το σουβλατζίδικο πάντως ήταν ανοιχτό. Δεν κρατούσαν ούτε ποτά. Μου μίλησε ο Ροδίτης. Με ρώτησε «τι κάνεις, πως πάει»; Δεν μου μίλησαν οι άλλοι δυο, δεν τους γνώριζα. Μετά από δυο ημέρες είδα τη φωτογραφία της κοπέλας στην τηλεόραση και τα δυο παιδιά που παρουσιάζονταν ως ύποπτοι και συνδύασα ότι η κοπέλα ήταν εκείνη που είχα δει εκείνο το βράδυ μαζί τους.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του και απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως, ο μάρτυρας μετέφερε στο δικαστήριο όσα του είχε πει ένας φίλος του για τον Ροδίτη κατηγορούμενο της υπόθεσης. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο φίλος του πήγαινε με τον Ροδίτη στο ίδιο γυμναστήριο και του είχε πει «ότι πουλούσε τσαμπουκά στον ίδιο χωρίς λόγο».

‘Ένταση με την απουσία του 21χρονου κατηγορούμενου από το ακροατήριο

Με την έναρξη της δίκης, η πλευρά του 21χρονου Ροδίτη κατηγορουμένου γνωστοποίησε ότι εκείνος βρίσκεται σε εντατική παρακολούθηση από το ιατρικό προσωπικό των φυλακών και πως αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό θέμα. Ως εκ τούτου, όπως ανέφεραν οι συνήγοροί του, του ήταν αδύνατο να μετακινηθεί και να εμφανιστεί στο δικαστήριο. Θα εκπροσωπηθεί, όπως είπαν, από τους ίδιους.

Όπως ανέφεραν οι συνήγοροι, ο νεαρός κατηγορούμενος ακολουθεί «μια ιδιαίτερα βαριά φαρμακευτική αγωγή με συνταγογράφηση ψυχιάτρου και νευρολόγου της φυλακής» και «είναι σε καταστολή, κοιμάται 22 ώρες, ξυπνάει παίρνει φάρμακα και ξανακοιμάται».

Τόσο η πρόεδρος όσο και η εισαγγελέας της έδρας ζήτησαν έγγραφη δήλωση από τους αρμοδίους των φυλακών που να βεβαιώνουν όσα υποστήριξε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου. Τελικά, υπήρξε επικοινωνία του δικαστηρίου με τις φυλακές και η δίκη εξελίχθηκε κανονικά.

Πηγή: protothema.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X