ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δείτε live την εξάπλωση του νέου θανατηφόρου ιού παγκοσμίως

Δείτε τον χάρτη

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κίνα με την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, ενώ για την άμεση ενημέρωση του κόσμου επιστήμονες έχουν φτιάξει έναν διαδραστικό χάρτη που απεικονίζει τις περιοχές στις οποίες έχει «χτυπήσει», ενώ καταγράφει και τα επιβεβαιωμένα περιστατικά.

Το Johns Hopkins Center for Systems Science and Engineering κατασκεύασε και ενημερώνει τακτικά διαδικτυακό χάρτη που απεικονίζει την παγκόσμια εξάπλωση του κοροναϊού.

Η ιστοσελίδα δείχνει στατιστικά στοιχεία για τους θανάτους και τα επιβεβαιωμένα περιστατικά του 2019-nCoV, σε παγκόσμιο χάρτη, ενώ επιτρέπει και free download των στοιχείων από τους επισκέπτες.

Για την επιστημονική κοινότητα, αυτά τα στοιχεία θα γίνουν πιο πολύτιμα καθώς συνεχίζουν να τα συλλέγουν.

«Η διάθεση των στοιχείων για download είναι ζωτικής σημασίας για τους ερευνητές», δήλωσε η καθηγήτρια Lauren Gardner, επικεφαλής αυτού του εγχειρήματος.

Τα στατιστικά στοιχεία που απεικονίζονται συλλέγονται από τον ΠΟΥ, το Centers for Disease Control and Prevention, το National Health Commission of the People’s Republic of China, και το Dingxiangyuan, ένα social networking site για επαγγελματίες υγείας που παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για περιστατικά.

Δείτε live την εξάπλωση του νέου ιού παγκοσμίως ΕΔΩ 

Τέλος οι εκδρομές στην Κίνα

Η Κίνα αναστέλλει όλες τις οργανωμένες εκδρομές, στο εσωτερικό και σε άλλες χώρες, από την 27η Ιανουαρίου καθώς η χώρα προσπαθεί να αποτρέψει την εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα, τα κινεζικά ταξιδιωτικά πρακτορεία δεν θα μπορούν να κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία ούτε να πουλάνε οργανωμένα ομαδικά ταξίδια, σύμφωνα με το CCTV.

Κρούσματα του ιού αυτού έχουν επίσης αναφερθεί στην Αυστραλία, το Βιετνάμ, τη Νότια Κορέα, τη Σιγκαπούρη, τις ΗΠΑ, την Ταϊλάνδη, τη Γαλλία και την Ιαπωνία.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 1.438 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού σε ολόκληρη τη χώρα με τον αριθμό των νεκρών ανέρχεται στους 42.

Κινέζος πρόεδρος: Η επιδημία επιταχύνεται

Κίνα μπορεί «να κερδίσει τη μάχη» εναντίον του νέου κοροναϊού, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της χώρας Σι Τζινπίνγκ, αναφερόμενος στον ιό.

Ο επικεφαλής του κινεζικού κράτους έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά τη σύσκεψη της μόνιμης επιτροπής του πολιτικού γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος, ένα όργανο που απαριθμεί επτά μέλη και κυβερνά τη χώρα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Λίγο νωρίτερα, ο Σι Τζινπίνγκ είχε παραδεχθεί ότι η επιδημία «επιταχύνεται» και η Κίνα βρίσκεται σε «δύσκολη κατάσταση».

Παράλληλα, επτά άνθρωποι μεταφέρθηκαν από ένα ξενοδοχείο της Μόσχας σε νοσοκομείο, καθώς παρουσίασαν υψηλό πυρετό και συμπτώματα οξείας αναπνευστικής λοίμωξης. Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, που επικαλείται μια ιατρική πηγή, είναι όλοι τους Κινέζοι πολίτες.

Οι ασθενείς διέμεναν σε ξενοδοχείο της περιοχής Βοϊκόφσκι. Έφτασαν στη Μόσχα πριν από λίγες ημέρες, με ένα γκρουπ συνολικά 20 ατόμων.

Ο ιός έχει προκαλέσει συναγερμό διότι είναι ακόμα πολύ νωρίς να αξιολογηθεί πόσο επικίνδυνος είναι και πόσο εύκολα μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Τα μέτρα που λαμβάνει το Πεκίνο 

Την ίδια ώρα, στην πρωτεύουσα της χώρας, το Πεκίνο, οι αρχές θα αναστείλουν τα δρομολόγια σε ολόκληρη την επαρχία όλων των μικρών λεωφορείων από τις 26 Ιανουαρίου, με στόχο τον περιορισμό της επιδημίας, μεταδίδουν κινεζικά ΜΜΕ.

Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua μετέδωσε ότι σημεία ελέγχου θερμοκρασίας έχουν ήδη εγκατασταθεί σε 387 σιδηροδρομικούς σταθμούς στη χώρα.

Αξιωματούχος από την επαρχία Χουμπέι απηύθυνε έκκληση σε κινεζικές και ξένες εταιρίες να προσφέρουν ιατροφαρμακευτικές προμήθειες, όπως μάσκες και προστατευτικές φόρμες, οι οποίες είναι πολύ περιορισμένες.

Αρκετές εταιρείες γνωστοποίησαν ότι κλείνουν προσωρινά ορισμένα καταστήματά τους στην Γουχάν και στην επαρχία Χουμπέι ως μέτρο πρόληψης κατά του κοροναϊού.

Κοροναϊός: Σε κατανάλωση φιδιών αποδίδουν οι επιστήμονες την μετάδοσή του

Στην Γουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας, οι Αρχές θα κατασκευάσουν και ένα δεύτερο νοσοκομείο που θα προορίζεται αποκλειστικά για τη νοσηλεία των ασθενών, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η κατασκευή του νοσοκομείου, που θα διαθέτει 1.300 κλίνες, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε μισό μήνα. Ήδη έχει εκινήσει η κατασκευή του πρώτου νοσοκομείου για τη νοσηλεία όσων έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 3 Φεβρουαρίου.

Πηγή: cnn.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση