ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βρέθηκε η πέτρα που κρατούσε την Κιβωτό με τις Δέκα Εντολές (pics)

Συγκλονιστική ανακάλυψη στο Ισραήλ

Ερευνητές του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ ανακάλυψαν έναν ναό 3.100 χρόνων κοντά στην Μπεθ Σεμές.

Η Κιβωτός της Διαθήκης περιγράφεται στη Παλαιά Διαθήκη ως ένα ιερό κιβώτιο, μέσα στο οποίο φυλάσσονταν οι πέτρινες πλάκες όπου ήταν γραμμένες οι Δέκα Εντολές που είχε παραδώσει ο Θεός, για δεύτερη φορά, στον Μωυσή, και άλλα ιερά αντικείμενα των Ισραηλιτών. Επίσης η Κιβωτός λέγεται ότι στηριζόταν σε ένα τετράγωνο τραπέζι και οι ερευνητές πιστεύουν ότι είναι αυτή η πέτρα που ανακάλυψαν μέσα στον ναό.

Οι ανασκαφές στον ναό του 12ου π.Χ. αιώνα έδειξαν ότι η πέτρα λεηλατήθηκε και «βεβηλώθηκε εκ προθέσεως» από τους Φιλισταίους που τη μετέτρεψαν σε περίφραξη για τα ζώα.

 

Η Κιβωτός της Διαθήκης ήταν «ευσεβής πόθος» των αρχαιολόγων εδώ και αιώνες.

Οι αρχαιολόγοι ότι το οίκημα του 12ου αιώνα π.Χ. που ανακάλυψαν είναι ναός λόγω του ότι ήταν μακριά από τα περισσότερα κτίρια, είχε ισχυρότερους τοίχους και ήταν στραμμένο προς την ανατολή.

«Υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι ήταν πράγματι ένας ναός», δήλωσε στη Haaretz ο καθηγητής Shlomo Bunimovitz, ο επικεφαλής αρχαιολόγος της ανασκαφής. Η πέτρα που φέρεται να στήριζε την Κιβωτό της Διαθήκης είχε μήκος 8,5 μέτρα σε κάθε πλευρά και σχήμα τέλειου τετραγώνου.

Πηγή: Daily Mail

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X