ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτό το ελληνικό νησί ψηφίστηκε ως το καλύτερο στην Ευρώπη

Τρία ελληνικά νησιά στην λίστα της FXExpress με τα δέκα καλύτερα νησιά στην Ευρώπη

Κορυφαίες διακρίσεις απέσπασε η Ελλάδα στα αμερικανικά τουριστικά βραβεία της FXExpress 2022, με τα ελληνικά νησιά να έχουν την τιμητική τους.

Η Ελλάδα κατάφερε να διακριθεί ως ο καλύτερος προορισμός για ιστορικά αξιοθέατα (Best Historical Attractions International), ενώ η Σαντορίνη ανακηρύχθηκε για ένατη συνεχόμενη χρονιά ως το καλύτερο νησί σε ολόκληρη την Ευρώπη (Best Island in Europe).

Ωστόσο, οι διακρίσεις δεν τελειώνουν εδώ, καθώς δύο ακόμα νησιά βρέθηκαν στο «τοπ 10» των καλύτερων νησιών στην Ευρώπη.

Δείτε τη λίστα με τα 10 καλύτερα νησιά στην Ευρώπη παρακάτω:

Σαντορίνη
Σικελία
Μύκονος
Ιρλανδία
Κάπρι
Αγγλία
Σαρδηνία
Κρήτη
Έλβα
Τζέρσεϊ (Ηνωμένο Βασίλειο)
Στα βραβεία της FXExpress, η Μύκονος κατέλαβε την 3η θέση στην κατηγορία «Καλύτερο νησί στην Ευρώπη» και την 7η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία «Καλύτερες παραλίες» (Best beaches).

Οία, Σαντορίνη

Όπως υπογραμμίζει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), «το υψηλό ενδιαφέρον των Αμερικανών για την Ελλάδα επιβεβαιώνεται και από τις κορυφαίες διακρίσεις που απέσπασε η χώρα μας στα Leisure Lifestyle Awards και στα Wherever Awards, τα οποία φέτος διοργανώνουν από κοινού το κορυφαίο περιοδικό “Global Traveler’s & Leisure Lifestyle” και η τουριστική ιστοσελίδα με ειδίκευση στις οικογενειακές διακοπές Whereverfamily.com που ανήκουν στην αμερικανική εκδοτική εταιρεία FXExpress Publications Inc».

Ταυτόχρονα, στα Wherever Awards η Ελλάδα κατατάχθηκε στην 2η θέση της κατηγορίας «Καλύτερος προορισμός της χρονιάς για διαγενεακές οικογενειακές διακοπές» (Best Family-Friendly Multigenerational Destination of the Year), με πρώτη την Ιρλανδία και τρίτη την Ιταλία.

Οι ψηφοφορίες και για τα δύο βραβεία ξεκίνησαν στις 14 Δεκεμβρίου 2021, με αυτήν για τα Leisure Lifestyle Awards να ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου 2022 και για τα Wherever Awards στις 30 Μαρτίου 2022.

Οι νικητές θα τιμηθούν σε εορταστική δεξίωση που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στις 7 Ιουνίου 2022, ενώ τα ελληνικά βραβεία θα παραλάβει ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Βόρειας Αμερικής, Κωνσταντίνος Χαροκόπος.

Σημειώνουμε ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που επικαλείται ο ΕΟΤ, φέτος αναμένονται στην χώρα μας περισσότεροι από 500.000 ταξιδιώτες από την Αμερική.

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X