ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτή η πόλη βάζει «τέλος» στα μπάτσελορ - Ποιος ο λόγος

Σεβίλλη: Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι «δεν ενδιαφέρεται καθόλου» για αυτόν τον τύπο τουρισμού

Τέλος στα μπάτσελορ πάρτι θέλει να δώσει ο δήμαρχος της Σεβίλλης, Χοσέ Λουίς Σανθ ο οποίος «δεν ενδιαφέρεται καθόλου» για αυτόν τον τύπο τουρισμού. Όπως ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιό του θα θεσπίσει σύντομα νόμο που θα απαγορεύει στους ανθρώπους να φορούν εσώρουχα δημόσια και να κάνουν «άσεμνες πράξεις» στους δρόμους της. Η κίνηση ακολουθεί την αυξανόμενη οργή μεταξύ των κατοίκων μιας πόλης που φημίζεται για τις θρησκευτικές αδελφότητες και την αρχιτεκτονική κληρονομιά της, σχετικά με τον αντίκτυπο του τουρισμού στο ιστορικό της κέντρο.

Ο δήμαρχος της Σεβίλλης άνοιξε πόλεμο με όσους θέλουν να γιορτάσουν την τελευταία νύχτα τους ως ελεύθεροι άνθρωποι στην πόλη του.

«Οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει το μπάτσελορ πάρτι του στη Σεβίλλη. Αυτό που δεν θέλουμε είναι ομάδες ανθρώπων ντυμένων άσεμνα, με μπάντες πνευστών πίσω τους, που ενοχλούν πολλούς κατοίκους της Σεβίλλης -ειδικά σε περιοχές του ιστορικού κέντρου- οι οπίοι έχουν επίσης το δικαίωμα να απολαμβάνουν την πόλη τους», είπε ο δήμαρχος Σανθ, σύμφωνα με τους Times. Ο νόμος θα απαγορεύει τη χρήση κοστουμιών «που μπορεί να παραβιάζουν την ηθική ή τη σεξουαλική ακεραιότητα άλλου ατόμου». Επιπλέον, σε καμία περίπτωση οι παρευρισκόμενοι δεν θα μπορούν να «φοράνε εσώρουχα ή κοστούμια με σεξιστικά στοιχεία ή μηνύματα». Θα απαγορεύει επίσης «την εκτέλεση ή την υποκίνηση της εκτέλεσης πράξεων που παραβιάζουν τη σεξουαλική ελευθερία».

Συμφωνούν οι κάτοικοι με αυτή την απόφαση

Ο Σανθ, ο οποίος εξελέγη δήμαρχος τον περασμένο Μάιο, δεν έχει ακόμη πει ποιες θα είναι οι κυρώσεις για πιθανές παραβιάσεις του νόμου, αλλά τα σχέδιά του φαίνεται ότι βρίσκουν σύμφωνους πολλούς κατοίκους της πόλης. «Είναι ντροπή», είπε ένας κάτοικος στον τηλεοπτικό σταθμό Antena 3. «Οι άνθρωποι έρχονται γυμνοί. Μπορείς να δεις τα πάντα». Η συντηρητική εφημερίδα ABC έγραψε ότι οι εμφανίσεις των τουριστών «μερικές φορές προκαλούν βλέμματα αηδίας, ειδικά από τους μεγαλύτερους σε ηλικία κατοίκους».

Η Σεβίλλη είναι το τελευταίο μέρος στην Ισπανία που προσπαθεί να περιορίσει τα μπάτσελορ πάρτι. Το 2014 η πόλη Μοχάκαρ ανακοίνωσε ότι δεν θα ανέχεται πλέον τη δημόσια έκθεση «φαλλικών συμβόλων» ή «ανάρμοστης συμπεριφοράς με φουσκωτές κούκλες σεξ». Πέρυσι η Μάλαγα είπε ότι θα επιβάλει πρόστιμο έως και 750 ευρώ στους ανθρώπους αν περπατούσαν στο δρόμο με εσώρουχα με μια φουσκωτή κούκλα ή με ένα πλαστικό πέος στο κεφάλι τους. Ωστόσο, δεν συμφωνούν όλοι με τους προγραμματισμένους περιορισμούς της Σεβίλλης. Αναφερόμενος στον μεγάλο ιεροεξεταστή του 15ου αιώνα της Ισπανικής Ιεράς Εξέτασης, ένας αξιωματούχος της πόλης είπε: «Ο Τορκεμάδα επέστρεψε».

Πηγή: in.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση