ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αθήνα: Τι είναι το σύννεφο «shelf cloud» που σκέπασε την πόλη (Pic,Vid)

Εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο

Από ένα γιγαντιαίο σύννεφο καλύφθηκε σήμερα ο ουρανός στην Αττική, λίγο πριν ξεσπάσει η καταιγίδα που έπληξε πολλές περιοχές. Το σύννεφο αυτό, ονομάζεται shelf cloud.

Πρόκειται για ένα μεγάλο σύννεφο, το οποίο κάνει έναν περίεργο σχηματισμό και δίνει την αίσθηση ότι πλησιάζει στο έδαφος. Πολλοί ήταν εκείνοι που έπαθαν σοκ κοιτώντας ψηλά στον ουρανό και κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα το μοναδικό αυτό θέαμα, ενώ οι φωτογραφίες τους κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τι είναι το σύννεφο «shelf cloud»

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, χαρακτηριστικό του shelf cloud είναι η έντονη βροχόπτωση που συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους. Μάλιστα συνήθως προηγείται ισχυρός άνεμος και ακολουθεί το ξέσπασμα της καταιγίδας.

Την ώρα που έμπαινε η καταιγίδα στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από τον Panagiotis Bavaris στην παραλία του Αλίμου.
Τα σύννεφα αυτά προκαλούνται από τις απότομες μετακινήσεις θερμών και ψυχρών αέριων μαζών. Φαίνονται εντυπωσιακά, ίσως ακόμη και τρομακτικά και πολλοί τα μπερδεύουν με ανεμοστρόβιλο. Όμως τις περισσότερες φορές είναι ακίνδυνα. Εξαφανίζονται τόσο γρήγορα όσο γρήγορα εμφανίζονται. Έτσι και τώρα, μετά την καταιγίδα το σύννεφο δεν υπήρχε πια.


Απόκοσμο το θέαμα με το γιγαντιαίο σύννεφο 

Ισχυρές καταιγίδες με δυνατούς ανέμους έπληξαν σήμερα αρκετές περιοχές της Αθήνας και της Αττικής γενικότερα.


Το σύννεφο λίγο πριν «καταπιεί» την Αθήνα!

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X