ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αστυνομικοί σκοτώνουν άνδρα που σημάδεψε το κεφάλι αστυνομικού σκύλου

Δείτε το βίντεο

Η αστυνομία της Αριζόνα πυροβόλησε μέχρι θανάτου έναν ύποπτο αφού έστρεψε ένα πιστόλι στο κεφάλι ενός αστυνομικού σκύλου.

Το αστυνομικό τμήμα του Tucson έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από κάμερα σώματος αστυνομικού την Τρίτη, που δείχνουν έναν άνδρα να στοχεύει με ένα πιστόλι ένα Κ-9, καθώς ο σκύλος τον έχει αρπάξει από το πόδι και προσπαθεί να τον ακινητοποιήσει.

 

Η αστυνομία με το που βλέπει τον άνδρα να βγάζει το όπλο στον σκύλο δεν διστάζει να ανοίξει πυρ και να σκοτώσει τον ύποπτο, τον οποίο οι αρχές καταζητούσαν με ένταλμά σύλληψης σε βαθμό κακουργήματος για εισβολή σε σπίτι και ληστεία τράπεζας.

Ο 49χρονος Φρατσίσκο Χαβιέ Γκαλάρτζα εντοπίστηκε να μπαίνει σε ένα ψιλικατζίδικο το μεσημέρι της 25ης Αυγούστου, με τους αστυνομικούς να επιχειρούν να τον ακινητοποιήσουν στο πάρκινγκ και ο ύποπτος να τρέπεται σε φυγή. Τότε ο αστυνομικός Μπάρι Πέτερσον, δίνει εντολή στον σκύλο με το όνομα Κίρκο, να καταδιώξει και να ακινητοποιήσει τον ύποπτο.

Ο σκύλος καταφέρνει να πιάσει τον 49χρονο, ο οποίος βγάζει όπλο και τον σημαδεύει και πριν προλάβει να πατήσει τη σκανδάλη δέχεται τους θανατηφόρους πυροβολισμούς των αστυνομικών.

Πολλές υπηρεσίες εξετάζουν το υλικό για να προσδιορίσουν εάν η θανατηφόρα χρήση βίας ήταν δικαιολογημένη στην υπόθεση.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X