ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αποχωρεί ο στρατός του Ισραήλ από το νοσοκομείο Αλ Σίφα

Ανέκριναν δεκάδες πολίτες, τους οποίους στη συνέχεια άφησαν ελεύθερους

Ο ισραηλινός στρατός αποσύρεται από το νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας, καθώς μαίνεται ο πόλεμος στη Λωρίδα.

Την είδηση για την αποχώρηση των στρατευμάτων του Ισραήλ από το νοσοκομείο Αλ Σίφα μετέδωσε δημοσιογράφος που συνεργάζεται με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε, Ισραηλινοί στρατιώτες και άρματα αποσύρθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (15/11) από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας και αναδιατάχθηκαν γύρω από το κτιριακό συγκρότημα.

Ο ισραηλινός στρατός δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Ο δημοσιογράφος είπε ότι οι στρατιώτες ανέκριναν δεκάδες πολίτες, τους οποίους στη συνέχεια άφησαν ελεύθερους.

Αποχωρώντας από το νοσοκομείο, οι Ισραηλινοί στρατιώτες άφησαν πίσω τους φάρμακα, τρόφιμα για τα μωρά και μπουκάλια με νερό, σύμφωνα πάντα με την πηγή αυτή.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι οι Ισραηλινοί βρήκαν όπλα και «τρομοκρατική υποδομή» στη διάρκεια της επιδρομής τους σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, στη Λωρίδα της Γάζας.

Στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι δεν σημειώθηκαν μάχες μέσα στο συγκρότημα του νοσοκομείου μετά την άφιξη εκεί στρατιωτών στη διάρκεια της νύχτας και δεν υπήρξαν διενέξεις με ιατρικό προσωπικό ή ασθενείς.

Αν και ο αξιωματούχος δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες, ισχυρίστηκε ότι τα στρατεύματα είχαν απτές αποδείξεις ότι η Χαμάς χρησιμοποιούσε την εγκατάσταση ως «στρατηγείο τρομοκρατών».

Το Ισραήλ έχει επανειλημμένως ισχυριστεί ότι η οργάνωση χρησιμοποιεί το Αλ Σίφα για στρατιωτικούς σκοπούς, αλλά η Χαμάς το αρνείται. Επίσης, ο αξιωματούχος είπε ότι τα πλάνα από τα ευρήματα της επιχείρησης θα δημοσιοποιηθούν αργότερα σήμερα.

Γάζα: Θερμοκοιτίδες από το Ισραήλ στο Αλ Σίφα

Το μεσημέρι, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας είπε αυτή η επιχείρηση είχε ως στόχο μια συγκεκριμένη ζώνη του νοσοκομείου στη Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της Τετάρτης (15/11), ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι παρέδωσε θερμοκοιτίδες, παιδικές τροφές και ιατρικές προμήθειες στο Αλ Σίφα, όπου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προσπαθεί να βοηθήσει τους ασθενείς χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και με λιγοστούς πόρους.

Το ιατρικό προσωπικό είχε ενημερώσει ότι μωρά βρέθηκαν εκτός θερμοκοιτίδων όχι επειδή δεν υπήρχαν αρκετές, αλλά λόγω ελλείψεων σε καύσιμα. Ωστόσο, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) υποστήριξαν ότι οι θερμοκοιτίδες που παραδίδονται δεν θα χρειαστεί να συνδεθούν με πηγή ενέργειας.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση